Новата сесия на парламента започва в нова пленарна зала утре

...
Новата сесия на парламента започва в нова пленарна зала утре
Коментари Харесай

Вижте как изглежда новото работно място на депутатите

Новата сесия на Народното събрание стартира в нова пленарна зала на следващия ден - 2 септември. Заседанията ще се организират в обновената зала "Света София " в някогашния Партиен дом.

Ремонтът е на стойност 18 млн. лв. до този миг, само че предстоят още довършителни работи.

В новата зала са планувани места за 270 депутати.

Старата постройка до паметника на Цар Освободител ще се употребява единствено за публични тържествени случаи.

Идеята пленарната зала да бъде преместена в някогашния Партиен дом датира още от 1996 година и след няколко спирания тя към този момент е реалност.

"Вентилацията тук е напълно друга, осветлението е напълно друго, акустиката е също на доста положително равнище ", съобщи пред Българска национална телевизия Николай Бациев, държавен специалист.

Банките в залата са ситуирани в 12 амфитеатрални реда. Залата е доста по-светла, тъй като е ситуирана под стъклен купол, който коства 1 млн. лева В него има вградено особено фолио, което пречи на внезапната промяна на светлината при особеното разположение на слънцето.

Местата на депутатите са доста по-широки и доста по-удобни за работа, само че в първите месеци те ще гласоподават със системата, която използваха в остарялата пленарна зала.

При потребност залата може да побере и повече народни представители.

"Предвидено е за новата пленарна зала да има алтернатива за 400 работни места, като при положение, че бъде свикано Велико народно събрание, тези столове, които са тук 270 на брой се демонтирани и на тяхно място се поставят други за времето на Велико народно събрание ", изясни пред Българска национална телевизия Николай Бациев.

Предвидени са и 26 места за държавното управление, те са ситуирани по 13 от двете страни на залата. Има и специфични места за президента, вицепрезидента и Патриарха на Българската православна черква. Отстрани зад стъклени тераси има места за публични посетители.

Ръководството на Народното събрание ще седи в президиум, където има 7 работни места. Началото и края на всяко пленарно съвещание ще регистрира звънецът от остарялата пленарна зала.

За медиите, които отразяват работата на Народното събрание, има планувани места в обособена зала.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР