Новата сензация на българско плуване Йосиф Миладинов завърши четвърти в

...
Новата сензация на българско плуване Йосиф Миладинов завърши четвърти в
Коментари Харесай

Йосиф Миладинов остана на 6 стотни от бронза на 100 м бътерфлай

Новата сензация на българско плуване Йосиф Миладинов приключи четвърти в света при юношите, атакувайки медалите в Будапеща. 16-годишният пловдивчанин направи ново слизане под 52 секунди на 100 м бътерфлай, финиширайки за 51,96 секунди - на 5 стотни от пресния си вчерашен нов народен връх.
Любопитното е, че живеещият в Швейцария гений потегли устремно на петдесетака, обръщайки първи и подобрявайки личното си върхово достижение, което е рядко срещано в плуването – 23,66 сек.
Националният му връх от европейското състезание в Казан от 3 юли е 23,78 сек. Слизане с две стотни под върха му от през вчерашния ден на стотака го правеше бронзов медалист. Той е най-малкият от състезателите в призовата четворка и първи в света за възрастта си.
Миладинов е бил квалифициран за орден на международното състезание за юноши, безапелационен е асът на българското плуване Антъни Иванов, чийто върхове на 50 и 100 м бътерфлай усъвършенства 16-годишният пловдивски гений.
Антъни Иванов разяснява за BGswim.com плуванията на Миладинов, както и вероятността двамата да създадат български двубой на 100 м бътерфлай на олимпийските игри в Токио.
„ Според мен Йосиф беше изцяло подготвен за орден на 100 м бътерфлай, само че неналичието на теляк натежа на третото плуване, както и малко по-бързото потегляне, най-малко според мен. Защото той може да не го е почувствал толкоз бързо “, показа Иванов.
„ Относно разновидността да плуваме дружно на 100 м бътерфлай на олимпиадата, не знам дали ще имам опция преди този момент да плавам на 50-метров басейн за норматив на стотака. Ако имам, ще се опитам да го покрия, с цел да имаме двама представители в Токио, добави деветият на 200 м бътерфлай от международното състезание за мъже в Южна Корея. " При всички случаи мисля, че следващата година при старт на 100 м бътерфлай ще покрия „ А “ норматива. Бях подготвен и в този момент, само че не го плувах. Липсата на възобновяване и теляк обаче отново си споделиха думата на огромно състезание “, разяснява Антъни, който учи и тренира с Съединени американски щати.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР