Новата седмица започва освен с дъжд на много места, но

...
Новата седмица започва освен с дъжд на много места, но
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 26 ноември

Новата седмица стартира с изключение на с дъжд на доста места, само че и с разнородни заглавия по страниците на печата. Редакционният екип на ви предлага да създадем дружно един бърз обзор на акцентите за днешния ден, който върви чудесно със утринната ободряваща напитка.
Вестник " Сега "
Натрупаното по партидите за втора пенсия за пръв път мина 3000 лева - към 30 септември междинният размер на насъбраните средства в универсалните фондове е 3016.26 лева Това демонстрира последната статистика на Комисията за финансов контрол, която изданието цитира. Жените обаче не престават да изостават от мъжете - за тях междинната сума в партидите е 2864.31 лева, до момента в който за мъжете е 3159.61 лева
Вестник " 24 часа "
Всекидневникът също обръща внимание на тематиката за приходите, като слага фокус върху растежа на минималната и междинната работна заплата. Вестникът разяснява възнагражденията в обособените браншове, като излиза наяве, че най-ниски са приходите при ресторантьори и хотелиери, както и при заетите с разнообразни административни действия.
Вестник " Труд "
Предстоящият след 10 дни огромен празник Никулден влиза в полезрението на ежедневника с значима потребителска информация. Става ясно, че на борсата в Бургас шаранът се продава за 6 лв. на кг. Според търговците няма да има смяна в цената на рибата. В Бургаско ще посрещат празника и с чернокоп, защото риболовците в региона споделят, че в морето го има в обилие.
Вестник " Монитор "
Изданието излиза с значима информация за феновете на плодовете и зеленчуците. Ако те са лепкави, това значи, че са третирани с дифенол, с цел да се запазят по-дълго време, предизвестяват токсиколози. Ето за какво те поучават, с цел да се оправим с пестицидите, да белим всички плодове, като круши, праскови, ябълки и смокини. Тиквички, краставици, патладжани – също. Екологично чистите краставици да вземем за пример би трябвало да са в нежно тревист зелен цвят. Ако са мрачно зелени, значи са ги прехранили с нитрати. Белете ги преди консумация, разясняват още специалистите.
Така наподобяват част от акцентите на печата за днешния понеделник, 26 ноември. А пък ние ви пожелаваме да поставяте акцент единствено върху нещата, за които си коства, през идната седмица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР