Новата седмица ще бъде с висока концентрация на полени във

...
Новата седмица ще бъде с висока концентрация на полени във
Коментари Харесай

Важно за всички хора, които имат алергии! 

Новата седмица ще бъде с висока централизация на полени във въздуха. Прогнозата и данните за поленовия декор се изготвят всяка седмица от Мариела Христова - биолог от лаборатория " Алергия " към НЦЗПБ (Националният център по заразни и паразитни болести). 

През идващите дни краткотрайни превалявания и гръмотевици ще има единствено на обособени места. Така във въздуха ще се увеличи концентрацията на алергизиращ пъстър прашец. Основен алерген ще бъде още веднъж поленът на тревите от сем. Житни. Продължават да цъфтят и иглолистните, отделящи голямо количество прашец, който не алергизира, само че мощно зацапва повърхностите.

Пухчетата на тополите, които също мощно се виждат, на процедура не са алергизиращи, единствено нервират механично, когато попаднат в носа, очите и устата. Освен това всяка година тополите цъфтят дружно с тревите от сем. Житни и по този начин дискомфортът породен от тревите елементарно се приписва на тополите, осведоми бТВ. 

Следващата събота и неделя упованията са дъждът да почисти въздуха от всевъзможни полени и да донесе успокоение на всички алергични.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР