Новата руска атомна подводница Император Александър III извърши успешно тестово

...
Новата руска атомна подводница Император Александър III извърши успешно тестово
Коментари Харесай

Русия тества нова ядрена подводница

Новата съветска атомна подводница " Император Александър III " извърши сполучливо тестово изстрелване на балистичната ракета " Булава " , предопределена да носи нуклеарни бойни глави, заяви съветското министерство на защитата в неделя.

" Изстрелването на балистична ракета е последният детайл от държавните тествания, след което ще бъде взето решение за приемане на крайцера в състава на Военноморски сили ", се споделя в изказване на министерството на защитата в приложението за известия Telegram, представено от " Ройтерс ".

Президентът Владимир Путин упорства Русия да резервира своята дарба за ядрено въздържане, с цел да се опълчи на това, което той назовава възходящи закани за сигурността, защото връзките сред Москва и Запада доближиха нови дъна поради войната, която Русия стартира в Украйна през 2022 година

Междуконтиненталната ракета, изстреляна от подводна позиция в Бяло море край северното крайбрежие на Русия, удари цел на хиляди километри на полуостров Камчатка в съветския Далечен изток, се споделя в известието.

Министерството не сподели по кое време е осъществен пробата.

Ракетният крайцер със стратегическо предопределение клас " Борей " е оборудван с 1 6 ракети " Булава " и съвременни торпедни оръжия , се споделя в известието.

Путин взе участие в гала през декември по спускането на вода " Император Александър III ", заяви държавната осведомителна организация ТАСС.

Военноморските сили разполагат с три атомни подводници от клас " Борей " - една приключва тествания, а други три са в развой на създаване, оповестиха от министерството на защитата.
 За Съединени американски щати отдръпването на Русия от Договора за нуклеарни опити е рисково за света
За Съединени американски щати отдръпването на Русия от Договора за нуклеарни опити е рисково за света

Това съставлява забележителна стъпка в неверна посока
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР