Новата двойка скул на България – Кристиан Василев и Борис

...
Новата двойка скул на България – Кристиан Василев и Борис
Коментари Харесай

Тежко начало за новата двойка скул на България

Новата двойка скул на България – Кристиан Василев и Борис Йотов, започва страхливо на международното състезание по гребане за мъже и дами, което се организира в Пловдив. Това бяха първите думи на треньора им Петко Аргиров, откакто възпитаниците му се подредиха 4-и в серията си и не съумяха да се класират непосредствено за полуфиналите на дисциплината си. Кристиан и Борис обаче ще имат още един късмет да намерят място измежду най-хубавите 12 лодки – посредством репешажите в сряда.

“Първо би трябвало да отбележим, че двойката е нова и това беше въобще първият същински тест за момчетата. Иначе - в името на по-доброто бъдеще, би трябвало да даваме действителна оценка - доста слаб старт и неприятни първи 500 м. След това смъкнаха още от скоростта на вторите 500 м и с това изпуснаха гонката. Не може да излезеш от групата и по-късно да разчиташ единствено на заключителен спринт, с цел да победиш. Трябва да си измежду водещите и в последните метри да извадиш максимума от себе си и благодарение на публиката на финала да извадиш серията. Трябва да си покрай другите, с цел да се измъкнеш в последните метри. Все отново обаче те нямат стартове до в този момент като двойка, към момента сами за себе си се опознават кой какъв брой ще издържи и по какъв начин ще се случат нещата. Но в случай че не можем да подобрим времената, значи нещо и в подготовката ни куца”, съобщи треньорът Петко Аргиров.

Наставникът обаче счита, че той и момчетата имат време, с цел да трансформират някои неща до репешажите след два дни, когато двойката ще има втори късмет да си завоюва място на полуфиналите.

“Не е ужасно, че в този старт не ни се получиха нещата. Ще си създадем верните заключения и ще се пробваме в репешажа за освен това. Там към този момент всяка неточност се санкционира и ще е съдбовна. Ще би трябвало да създадем корекции в метода на прекосяването на дистанцията. Няма по какъв начин да съм удовлетворен от днешния старт. Предполагах, че в най-лошия случай ще сме 3-и, а ние финиширахме 4-и. Времето им по дистанцията е доста едва. Ще би трябвало да се промени това. Просто би трябвало да не пробват, а да седнат в лодката и да карат. Трябва да са на макс”, добави Аргиров.

Кристиан и Борис също не бяха удовлетворени от това, което направиха през днешния ден. “Беше тежко, мъчно. Не знаем към момента къде сбъркахме. Със сигурност обаче имаше неточности. Предстои да създадем сериозен разбор с треньорите. Имаме два дни да изясним всичко и да решим по какъв начин ще проведем идната гонка. Защото репешажът ще е доста значим. Надявам се нещата да ни се получат”, съобщи Василев минути след серията.

Другите ни две лодки, стартирали през днешния ден, също ще гребат на репешажи. Лазар Пенев на скиф лека категория приключи 3-и в серията си с време 7:25,79 мин., а двойката без кърмчия Станимир Халаджов и Рангел Кацарски записа 7:10,67 мин. и остана на крачка от непосредствено класиране на 1/4-финалите, финиширайки на 5-ата позиция в гонката си.

Рекордите на гребния канал в Пловдив започнаха да валят още от първия ден на международното състезание по гребане. В четвъртата серия от утринната сесия, в която се състезаваше и българинът Лазар Пенев, падна първото върхово достижение в света – на скиф лека категория. Германецът Джейсън Осборн се причисли към все по-голямата група на състезатели и треньори, за които българското оборудване е най-любимото им от всички по света. Той финишира за 6:41,03 мин. и към този момент държи международния връх на скиф лека категория.

Световното състезание по гребане за мъже и дами в Пловдив започва сутринта на 9 септември и ще продължи до 16 септември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР