Новата директива на ЕС за защита на критичната инфраструктура, която

...
Новата директива на ЕС за защита на критичната инфраструктура, която
Коментари Харесай

Вече е в сила новата директива на ЕК за защита на критичната инфраструктура

Новата инструкция на Европейски Съюз за отбрана на сериозната инфраструктура, която влиза в действие от през днешния ден, обгръща 11 бранша. Също от през днешния ден е в действие и директивата за по-висока киберсигурност в Общността, съобщи БНР. 

Новата инструкция за отбрана на сериозната инфраструктура бе препоръчана от Европейската комисия след гърмежите по тръбопроводите " Северен поток " 1 и 2, като посредством нея ще се укрепи устойчивостта й против редица закани, измежду които естествени бедствия, терористични и вътрешни закани или бойкот. 

Тя ще покрива секторите енергетика, превоз, банково дело, инфраструктура на финансовите пазари, опазване на здравето, питейна вода, отпадни води, цифрова инфраструктура, обществена администрация, Космос и храни. 

Страните членки ще бъдат задължени да одобряват национални тактики и да реализират постоянна оценка на риска, с цел да дефинират кои сектори от инфраструктурата се считат за сериозни или витално значими за обществото и стопанската система. 

Директивата за по-висока цифрова резистентност ще покрива доставчиците на услуги за електронна връзка, центровете за услуги с данни, отпадните води и ръководството на отпадъците, както и бранша опазване на здравето.. 

Страните-членки разполагат с 21 месеца, с цел да транспонират и двете наставления в законодателствата си. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР