Новата българска тенис звезда Адриан Андреев постигна забележителна победа на

...
Новата българска тенис звезда Адриан Андреев постигна забележителна победа на
Коментари Харесай

Адриан Андреев: Животът на тенисистите не е толкова лесен, колко предполагате

Новата българска тенис звезда Адриан Андреев реализира забележителна победа на ATP шампионата в Сингапур, където победи Лойд Харис. 19-годишният софиянец е част от тима на България за купа „ Дейвис “. На „ лъвовете “ предстоят решителни мачове против Мексико на 5 и 6 март.

На връщане към България Адриан Андреев даде обстойно изявление пред шефа на БЛИЦ Ивайло Крачунов за най-интересните моменти от присъединяване си в Сингапур.

Разговорът с Адриан и майка му Мариана, която го съпровожда по шампионати и му е огромна опора и в тениса, е извънредно забавен. Насладете му се!

- С какви усеща се прибирате в България след триумфа в Сингапур?
Адриан: Със смесени усеща.
Майката Мариана Андреева: Организацията на шампионата беше страхотна. На хората от шампионата несъмнено им е коствало доста старания да убедят управляващите шампионатът да се организира в сложните условия на пандемия и ограничаващите ограничения, които сега работят в Сингапур.

- В какво се показват рестриктивните мерки по време на шампионата?
Адриан Андреев: Тенисистите не можехме да излизаме от стаята независимо, тъй като пред нея имаше непрекъсната защита. Трябваше да очаквам по 10 минути до момента в който защитата утвърди напредването ми за подготовка във фитнеса, на закуска и обяд. Всеки ден ми вършиха наложителен PCR тест.
Майката Мариана: Програмата за деня трябваше да бъде направена предходния ден и предадена на уредниците. Протоколът трябваше да бъде спазен на 100%.Винаги по часове взимаха Адриан от стаята. Охранителят придружаваше Адриан до всяко едно място. Поставиха ни чипове, които следяха непрекъснато къде се намираме сега.

- Да не би да сте сбъркали тенис кортовете със затвор. От това, което погаждам се вижда, че рестриктивните мерки за тенисистите са били като на арестанти…
Майката Мариана: Искам да отдам заслуженото на уредниците, тъй като те трябваше да покрият тези условия, с цел да може да се организира шампионата. Ние разбираме компликациите произлизащи от пандемията, само че играчите в действителност бяха сложени при рискови условия – с доста ограничавания. Цялата обстановка беше доста потискаща.

- Адриане, по какъв начин се оправи с излизането по часове на корта?
- Чувствах се много тежко, тъй като е мъчно да се оправиш с напрежението от мача, а в това време въобще не можеш да излезеш на открито даже да се разходиш, с цел да се отпуснеш душевен. Вместо това след мача трябваше непосредствено да се прибера в стаята и да съм затворен в нея. Беше много неприятно.

- Какво включваше закуската ти?
- Всеки ден за закуска имаше кренвирши с яйца. Това беше всеки ден в продължение на 5 дни.

- Започна ли да сънуваш закуската?
- Започнах (залива се от смях). Преди да заспя сънувах кренвирши.

Майката Мариана: Нямахме право да поръчваме храна отвън хотела, поради рестриктивните мерки, които бяха наложени на играчите по време на шампионата. Хранихме се с това, което ни беше предоставено.

- Много хора си показват, че животът на професионалните тенисисти е частни самолети, първокласни пет звездни хотели и страхотни мадами…
Адриан: И хеликоптери (смее се)…

- С това, което ми описа за престоя ти в Сингапур разруши всички показа за охолния живот на тенисистите. Какъв е същинският живот на един топ играч?
Адриан: Животът ни е изпълнен с компликации и трудности, изключително в сегашната обстановка с ковид, поради която непрекъснати ни се постанова да попълняме документи, заявления и караме карантина. Необходимо е да си квалифицирано сложно за мачовете.
Майката Мариана: За да успееш трябват доста работа и дисциплинираност.

- Как в тези условия съумя да се концентрираш и да победиш Лойд Харис – състезател от топ 100 на ATP?
Адриан: Аз мисля, че за всеки един играч е много мъчно да живее в такива условия. Но както аз, по този начин и Лойд Харис се оправи с тази конюнктура. Всички бяхме в идентични условия. Дадох всичко от себе си, поставих оптимални старания и го победих.

- Беше доста покрай триумфа и във втория кръг против Попирин. Какво се случи в този мач, което остана прикрито за телевизионните фенове?
- Аз започнах много едва в този мач, само че по-късно продължих да се боря и изравних, само че не съумях да го победя.

- На кое място в международната ATP ранглиста очакваш да приключиш спортната 2021 година?
- Не си поставял упования. Гледам във всеки шампионат да съм във форма и да играя добър тенис. Приоритетът ми е да играя в главната скица на шампионатите от системата Чалънджър. Вече съумях да реализира задоволително добър ранкинг, с цел да съм в тези шампионати и да прогресирам като тенисист, тъй като това равнище те дърпа напред.

- След няколко дни дружно със съотборниците ти от националния тим за купа „ Дейвис “ Александър Донски, Александър Лазаров, Кузманов, Младенов и Донев излизате против Мексико в съдбоносен мач за влизане в по-горна дивизия. Какви са твоите упования за представянето ни?
Адриан: Мисля, че ние сигурно можем да победим Мексико. Трябва да сме душевен мощни и доста добре готови.

Майката Мариана: Аз мисля, че националите състезатели са страховит тим. Момчетата са доста сплотени и сред тях атмосферата е страхотна. Мисля, че ще успеем да победим Мексико.

Адриан: Аз съм оптимист, че ще се оправим с Мексико.

- На кого е главната заслуга за сполучливото ти показване в Сингапур?
- Искам да благодаря най-много на майка ми, на Стефан Цветков за уайлд картата и на уредниците за това, че макар сложните условия съумяха да създадат страховит шампионат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР