Новата българска федерация по шах получи лиценза си от министъра

...
Новата българска федерация по шах получи лиценза си от министъра
Коментари Харесай

Новата шахматна федерация получи лицен с призив да върне авторитета на спорта

Новата българска федерация по шах получи лиценза си от министъра на спорта Красен Кралев. Сдружението " Българска федерация по шахмат 1928 " беше показано от депутатите Иван Генов и Руслан Тошев.

Според Кралев най-важните задания пред новолицензираната организация са " да даде явен сигнал, че се разграничава изрично от досегашните способи на ръководство на българския шахмат ", както и да върне интернационалния престиж на шахмата след изключването на България от Европейския шахматен съюз и интернационалната федерация (ФИДЕ).

" За мен бе извънредно значимо да решим оптимално бързо въпроса с неналичието на законна федерация, която да управлява българския шахмат. Издаването на спортната лицензия е първата, само че доста значима стъпка към решение на проблемите на вашия спорт. Фактът, че в Българската федерация по шахмат 1928 членуват 62 спортни клуба е доказателство, че шахматната общественост желае да се сплоти и да излезе от неприятната обстановка, в която изпадна ", сподели министърът.

През август комисията по лицензиране на спортното министерство (ММС) отхвърли възобновяване на лиценза на до момента работилата Българска федерация по шахмат поради установени нецелесъобразно изразходвани средства в размер на 2 097 461.43 лв. за интервала от 2011 до 2014 година, когато президент беше Силвио Данаилов. От този миг до в този момент България беше без законна организация, която да управлява шахмата.

Спортното министерство уточни, че продължава да води дело против юридическото лице с неподновена лицензия " Българска федерация по шахмат " за възобновяване на незаконосъобразно и нецелесъобразно разходваните суми, които са регистрирани с документи с погрешно наличие.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР