Новакът в MotoGP този сезон Фабио Куартараро записа най-добрата обиколка

...
Новакът в MotoGP този сезон Фабио Куартараро записа най-добрата обиколка
Коментари Харесай

Куартараро подобри постижението на Маркес в Барселона

Новакът в MotoGP този сезон Фабио Куартараро записа най-хубавата обиколка във втората подготовка от спортния уикенд на кралския клас в Барселона. Неговото време от 1:40.079 мин бе премного, с цел да усъвършенства достижението на Маркес от първата подготвителна сесия.

Във втората подготовка французинът победи водача на Ducati Андреа Довициозо и го остави на второ място с закъснение от 0.281 сек.
@FabioQ20's love affair with @Circuitcat_cat continues!

The 2018 #Moto2 winner is the man to beat in #MotoGP on Friday! #CatalanGP pic.twitter.com/aC2MfFGk7c
— MotoGP™ (@MotoGP) June 14, 2019
Следвайки двамата водачи на Ducati, водачът в генералното класиране Маркес излезе преди всичко, само че скоро бе преместен от сателитния водач на Ducati Джак Милър. Австралиецът остана на първото място доникъде на 45-минутната сесия, само че времето му бе усъвършенствано както от Дови, по този начин и от водача на Suzuki Алекс Ринс.

Do not adjust your sets, this is NOT a repeat of Mugello! @marcmarquez93 is keeping a very close eye on the two Ducatis! #CatalanGP pic.twitter.com/q8NcKe45hm
— MotoGP™ (@MotoGP) June 14, 2019
Първият случай в тренировката стана с присъединяване точно на Ринс, който не съумя да вземе четвъртия завой от пистата " Каталуня ". Това се случи в самото начало на тренировката.

We've also seen an early fall for @Rins42!

The @suzukimotogp is perfectly fine though #CatalanGP pic.twitter.com/G2kw302fpp
— MotoGP™ (@MotoGP) June 14, 2019
С нови софт гуми на моторите си множеството водачи направиха офанзива в края на подготвителната сесия. Съотборникът на Куартараро Франко Морбидели записа нова най-бърза обиколка, само че незабавно бе изпреварен в подредбата от Дови. С 19-ата си обиколка Куартараро съумя да надвие Дови и излезе отпред, а зад италианеца се подредиха сателитният водач на Honda Такааки Накагами, Пол Еспергаро с КТМ, Франческо Баная със сателитен Ducati и Морбидели.

Ветеранът Валентино Роси прекара по-голямата част от тренировката отвън топ 10, само че на финала на сесията приключи седми. Съотборникът на Дови, който завоюва миналата Гран При в Италия, остана осми на половин секунда зад Куартараро. Ринс не съумя да откри спомагателна скорост в последните минути и остана десети.

Маркес приключи тренировката 17-и, а съотборникът му Хорхе Лоренсо – 13-и.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР