Новак Джокович заяви, че отдавна чаканата смяна на поколенията в

...
Новак Джокович заяви, че отдавна чаканата смяна на поколенията в
Коментари Харесай

Джокович обяви идването на ново поколение в тениса след загубата в Рим

Новак Джокович съобщи, че от дълго време чаканата промяна на поколенията в тениса най-сетне е пристигнала. Водачът в международната класация на четвъртфинал на шампионата от сериите " Мастърс " в Рим след загуба в три сета от 20-годишния Холгер Руне.

Неговата загуба значи, че за първи път от 19 години нито той, нито Рафаел Надал ще вземат участие на финала в Рим. Испанецът е, а по-късно през днешния ден ще приказва на конференция дали ще взе участие на " Ролан Гарос ".

Джокович към този момент има две следващи загуби от, а от идната седмица ще го измести още веднъж от първото място в международната класация.

" Новото потомство към този момент е тук. Алкарас е №1 в света от понеделник, явно играе необикновен тенис. За нашия спорт е добре да имаме нови лица, нови хора, които идват. От години приказваме, че можем да чакаме този миг на промяна на поколенията ", сподели 36-годишният Джокович.

Сърбинът, който ще навърши 36 година на 22 май, съобщи, че към момента е стимулиран да играе: " Лично аз към момента пробвам да съм в темпото на всички тях. Все още имам същия апетит да не преставам. Да забележим какъв брой още мога да играя. "

Надал и Джокович разделят върха за най-вече трофеи в Големия шлем, като и двамата имат по 22. Роджър Федерер, който се отдръпна предходната година, е трети с 20.

Надал не е играл от януари поради, получена на Australian Open, като пропусна всички шампионати на червени кортове. Според вестник " Марка " на конференцията през днешния ден той ще разгласи, че няма да играе на " Ролан Гарос " за първи път в кариерата си. Надал има 14 трофеи в шампионата.

 " Ролан Гарос " без краля на клея: ще пропусне ли Надал обичания си шампионат

Джокович пък имаше травма в лакътя, поради която не игра в Мадрид, а в мача с Руне в Рим изиска здравна помощ.

Попитан дали " Ролан Гарос " ще е най-оспорваният шампионат от години, Джокович сподели: " Зависи дали Надал ще играе или не. Но след него са Алкарас, Руне - те са в борбата, едни от най-големите любимци за купата. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР