Новак Джокович започна с победа участието си в тазгодишното издание

...
Новак Джокович започна с победа участието си в тазгодишното издание
Коментари Харесай

Джокович стартира с успех над Циципас във Финалите на ATP

Новак Джокович стартира с победа присъединяване си в тазгодишното издание на Финалите на ATP, които се организират за втора поредна година в италианския град Торино. Сърбинът, петкратен първенец в шампионата, надигра Стефанос Циципас с 6-4, 7-6 (4) за тъкмо един час и 40 минути игра .
Новак Джокович.
Мачът започва с ранен брейк в интерес на Джокера, който той удържа до края на откриващия сет. Втората част още веднъж мина под диктовката на сервиращите, като първата ракета на Гърция получи първия си и единствен късмет за пробив в целия мач в третия гейм, само че Ноле се оправи с предизвикването. Стигна се закономерно до тайбрек, в който 21-кратният първенец от Шлема дръпна с 5-1 точки и макар че Циципас понижи до 4-5, сърбинът не изпусна питомното и взе идващите две точки за крайния триумф.

Въпреки че направи три пъти по-малко асове от противника, Джокович загуби единствено осем точки на първи сервис и едвам пет на втори за цялата среща, като бе по-добър и при уинърите и непредизвиканите неточности, завършвайки с девет печеливши удара повече и 10 непредизвикани по-малко от гърка. Петкратният победител в шампионата, който преследва шеста купа, с която да се изравни с рекордьора Роджър Федерер, оглави Червената група. Втори е Андрей Рубльов, който съкруши сънародника си Даниил Медведев в същински трилър по-рано в понеделник. Водачите в групата Джокович и Рубльов ще играят в сряда следобяд, до момента в който за вечерта е очакван конфликтът сред Циципас и Медведев.

Днес на кора в Торино ще се играят вторите срещи от Зелената група. Не преди 15:00 часа българско време Рафаел Надал и Феликс Оже-Алиасим ще търсят първи триумф в италианския град, до момента в който вечерта един против различен ще се изправят Каспер Рууд и Тейлър Фриц. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР