Новак Джокович запази жива надеждата си за рекордна 23 титла

...
Новак Джокович запази жива надеждата си за рекордна 23 титла
Коментари Харесай

Джокович на полуфинал на "Ролан Гарос"

Новак Джокович резервира жива вярата си за рекордна 23 купа от Големия шлем, откакто победи руснака Карен Хачанов с 4:6, 7:6 (0), 6:3, 6:4 за 3 часа и 38 минути. Това е 12-и полуфинал на сърбина на Ролан Гарос.

Сърбинът влезе мъчно в мача, като бе продънен в петия гейм на първия сет, а по-късно Хачанов затвърди пробива си и поведе с 4:2. Тай задържа задатъка и завоюва първата част с 6:4.

Във втори сет всеки взимаше подаването си, като се стигна до тайбрек. Притиснатият до стената Джокович обаче извади целия си боеприпас от удари и завоюва решителната част със 7:0.

Бившият номер 1 продължи да господства и затвори третата част с 6:2, като направи пробив при сервиса на руснака в първия и седмия гейм на частта.

Карен Хачанов не се съобщи и в четвъртия сет. Въпреки че Новак съумя да направи пробив и поведе, руснакът, който е подложен в схемата на шампионата под номер 11, върна пробива и изравни при 4:4. Джокович обаче съумя да завоюва последните два гейма в сета, както и целия мач.

Новак Джокович направи 11 аса против 7 за противника, както и 57 печеливши удара, до момента в който Хачанов направи 38. Сърбинът направи и по-малко непредизвикани неточности - 42:44.

На полуфиналите на " Ролан Гарос " Новак Джокович ще играе против спечелилия от дуела сред международния номер 1 Карлос Алкарас и Стефанос Циципас, който е по-късно довечера.

По обявата работи: Георги Димитров БНР подкасти: Начален удар Начален удар Начален удар
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР