Новак Джокович взе реванш от Яник Синер за поражението, което

...
Новак Джокович взе реванш от Яник Синер за поражението, което
Коментари Харесай

Джокович отново е над всички, спечели финалния Мастърс за за рекорден седми път

Новак Джокович взе реванш от Яник Синер за провалянето, което италианецът му нанесе в груповата фаза на ATP финалите в Торино и трумфира за рекорден седми път с трофея от " Мастърса " на осемте най-хубави, изпреварвайки Роджър Федерер по този индикатор.
Прочетете още
За разлика от 3-часовата им епика, която двамата изнесоха единствено преди няколко дни, то през днешния ден международният номер едно беше безусловно безсърдечен и смълча изцяло трибуните в зала " Pala Alpitour ".

Водачът в международната класация контролираше срещата от първата до последната точка и се нуждаеше от единствено 90 минути игрово време, с цел да подчини своя млад противник с крайното 6:3 6:3 и справедливо ще добави нови 1000 точки към актива си за международната класация, а също така проработи 2 милиона и 200 хиляди $ за банковата си сметка, написа tennis.bg.

6-кратният първенец започва мача с безупречно извършен сервис гейм, само че локалният представител отговори със същото и привидно се задаваше здрава борба на корта. Постепенно обаче балканецът наложи своето движение на игра и топката се връщаше извънредно бързо и надълбоко в полето на младока, който стартира все по-често да закъснява за ударите си и грешките зачестиха от неговата ракета.

Това разреши на ветерана да се откъсне напред с пробив и скоро резултатът беше 4:1 в негова изгода. Впоследствие Синер стаблилизира изявите си от линията за начален удар, единствено че не завоюва нито една точка повече на ретур и справедливо сетът беше извоюван от сърбина.

Втората част стартира още по-обезкуражаващо за международния номер четири, тъй като Джокович просто не можеше да сбърка топка и усили серията си на 12 следващи извоювани разигравания, с цел да се откъсне напред с 2:0 гейма.

24-кратният " мейджър " притежател даже умерено можеше да удвои задатъка си, само че пропусна елементарен минаващ удар по правата от форхенд, като самият международен номер едно не повярва каква опция му се е изплъзнала и се хвана за главата от гняв. Италианецът пък се възползва от моментното съмнение от другата страна на мрежата, с цел да се разпише в резултата.

Ветеранът обаче продължаваше да е праволинеен на личен начален удар и в същото време поставяше под голям напън съперника си, който трябваше да води война за спечелването на всяко едно свое подаване. 22-годишният тенисист въпреки всичко съумяваше да резервира интригата в мача и непроменяемо печелеше сервис геймовете си до 5:3 в интерес на Джокера, когато Синер се пропука за следващ път и съобщи мача с двойна неточност.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР