Новак Джокович вече твори история с всяко свое следващо стъпване

...
Новак Джокович вече твори история с всяко свое следващо стъпване
Коментари Харесай

Поредно историческо постижение: Джокович задмина два рекорда на Федерер в Големия шлем!

Новак Джокович към този момент твори история с всяко свое последващо стъпване на корта. Наскоро 23-кратният " мейджър " първенец изпревари Иван Лендъл и Рафаел Надал по сбор победи в ATP Тура, а това се случи след неговата паметна победа във финала на Мастърса в Синсинати против Карлос Алкарас.

Така само Джими Конърс и Роджър Федерер останаха пред Ноле по този индикатор, само че сърбинът оня ден съумя да отнеме различен връх от ръцете не Маестрото.

Това стана допустимо с успеха на Джокович над Тейлър Фриц, която го изпрати в полуфиналната фаза на US Open. Оказва се, че дългогодишният номер едно доближава за шести път в кариерата си до 1/2-финалите на всички съревнования от Шлема в една календарна година (2011г., 2012г., 2013г. 2015г., 2021г., както и този сезон) и по този метод изпревари именития швейцарец, който на пет пъти е реализирал същото през своята кариера.

Освен това балканецът към този момент е 47-кратен 1/2-финалист в Големия шлем, което му разреши да счупи и този връх, защото въпросната ранглиста също беше ръководена от Федерер, като той към този момент има с един по-малко, а Рафаел Надал е трети със своите 38.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР