Новак Джокович триумфира за 10-ти път в своята кариера на

...
Новак Джокович триумфира за 10-ти път в своята кариера на
Коментари Харесай

Джокович: Само семейството ми и отборът ми знае през какво преминах в последните 4-5 седмици

Новак Джокович победи за 10-ти път в своята кариера на Australian Open, а незабавно след триумфа му във финала против Стефанос Циципас сърбинът дефинира целия шампионат като " един от най-предизвикателните ", в които е взел участие.

В изявлението след мача Ноле разкри, че единствено редица хора знаят през какво е минал той през последните 4-5 седмици, визирайки травмата му в бедрото, която го измъчваше.

" Трябва да кажа, че това е един от най-предизвикателните шампионати, които съм имал през живота си, поради събитията. Искам да благодаря на всички хора, които ме накараха да се усещам добре пристигнал и удобно в Австралия. Има причина, заради която играех най-хубавия си тенис тук. Само фамилията ми, тимът ми знае през какво прекосих в последните 4-5 седмици. Това може би е най-голяма ми победа ", разкри Джокович.

Сърбинът, който от на следващия ден ще се завърне като №1 в международната класация отдаде дължимото и на своя противник в разногласието за трофея Циципас, за който това бе първи край в Мелбърн.

" Ние сме противници, желаеме да спечелим, само че това не значи, че не би трябвало да се почитаме. Ние оценяваме триумфите на другия. Оценявам невероятния ти шампионат и мисля, че това сигурно не е последният ти край в Големия шлем. Поздравявам твоя екип и фамилията ти. Ти си един от най-професионално настроените тенисисти и един от най-интересните персони. Сърбия и Гърция са две дребни страни, нямаме тенис обичаи, само че мисля, че посланието за всички младите тенисисти по света, които мечтаят да са тук е точно да продължат да мечтаят, тъй като всичко е допустимо. Не оставяйте никой да отнеме фантазиите ви. Няма значение от къде идвате. Колкото повече провокации имаш, толкоз по-силен ставаш. Не допускайте някой да ви отнеме фантазиите ", съобщи Ноле, който завоюва рекордна в кариерата си 22-ра купа от Големия шлем.

" Каква фантазия, какво странствуване беше това за мен и екипа ми. Не одобрявам нищо за даденост. Знам, че от време на време виждате неприятната страна от моя темперамент на корта и отвън него, и правя оценка вашето самообладание и помощта, която ми оказвате. Този трофей е толкоз мой, колкото и ваш. Благодаря от дъното на сърцето си за всичко, което вършиме ", добави Новак Джокович.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР