Новак Джокович спечели делото за депортацията си, съобщава Sky News.

...
Новак Джокович спечели делото за депортацията си, съобщава Sky News.
Коментари Харесай

Джокович спечели делото за депортацията си

Новак Джокович завоюва делото за депортацията си, оповестява Sky News. Така тенисистът ще може да играе в шампионата от Големия шлем. Съдът отхвърли решението на имиграционните управляващи, че спортистът не е покривал здравните условия за влизане в страната, които постановяват, че всички задгранични жители би трябвало да имат приключен цикъл на имунизация против COVID-19. Именно заради тази причина му бе отказана и виза.

Заседанието се организира онлайн, като самият 9-кратен първенец на Откритото състезание на Австралия се причисли в края му. За задачата той трябваше да напусне хотела, в който беше изолиран при идването си в Австралия.

Малко след 8:15 часа българско време съдията Антъни Кели разгласи, че Джокович е направил всичко належащо, с цел да влезе в страната и би трябвало да може да се движи свободно в нея.

На австралийското държавно управление е подредено да заплати всички разноски по делото, а той да бъде освободен в границите на 30 минути и да му върнати паспортът и персоналните движимости, отнети му от службите на летището при идването му в Мелбърн.

Сега международният номер 1 в тениса на процедура ще може да взе участие на Australian Open, на който ще се опита да стане играча с най-вече трофеи в историята.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР