Новак Джокович се завърна с успех на корта. Шесткратният шампион

...
Новак Джокович се завърна с успех на корта. Шесткратният шампион
Коментари Харесай

Джокович и Шарапова влязоха с бързи победи в Australian Open

Новак Джокович се завърна с триумф на корта. Шесткратният първенец в Australian Open завоюва безапелационно с 6:1, 6:2, 6:4 мача си против Доналд Йънг.

Това беше първият формален дуел за сърбина след миналогодишния " Уимбълдън " и последвалите проблеми с лакътя. Същото важеше и за Стан Вавринка, който стигна до 6:3, 6:4, 2:6. 7:6 против Рикардас Беранкис.

Шампионката от 2008 година Мария Шарапова влезе с бърза победа в конкуренцията в Мелбърн. Тя се наложи с 6:1, 6:4 против Татяна Мария. Успешно беше началото и за Анжелик Кербер и Каролина Плишкова, които към този момент са във втория кръг.

Джокович имаше потребност от по-малко от два часа, с цел да премине в идната фаза. Той направи задоволително, с цел да завоюва бързо, само че не сподели най-хубавия си тенис.

Сърбинът нямаше никакви усложнения против Йънг, като от началото владееше самодейността. Той направи 26 печеливши удара и четири аса по пътя към триумфа. Отделно се възползва от съмненията на противника си на начален удар.

Във втория кръг Джокович чака възможен мач с Гаел Монфис.

 Джокович и Шарапова влязоха с бързи победи в Australian Open
© Reuters

Шарапова влезе вихрено в конкуренцията и имаше потребност от 80 минути за успеха против германката, която е 47-а в света. В първия сет рускинята завоюва всички геймове, в които съперничката ѝ сервираше.

Татяна Мария сложи предизвикателство пред Шарапова при започване на втория сет, като проби и поведе с 3:1. Шампионката от 2008 година отговори незабавно и направи поврат, с цел да си обезпечи място в идващия кръг.

Там Шарапова ще играе с 15-ата в света Анастасия Севастова.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Australian Open (583)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР