Новак Джокович се надява промените, които направи в треньорския си

...
Новак Джокович се надява промените, които направи в треньорския си
Коментари Харесай

Джокович се надява на ново начало в Монте Карло

Новак Джокович се надява измененията, които направи в треньорския си щаб да дадат позитивни резултати и това да се види още идната седмица в Монте Карло. Сърбинът се раздели с Андре Агаси и Радек Щепанек, като се обърна към някогашния си треньор Мариан Вайда, който го приготвя за сезона на клей.

Миналата седмица двамата работиха в Марбейя, Испания, а тази седмица някогашният номер 1 в света тренира в Монте Карло, където живее. В четвъртък той направи подготовка с Григор Димитров на централния корт на тенис комплекса, на който се организира шампионата от сериите Мастърс. Днес Новак организира двучасова подготовка с Давид Гофен.

Мариан Вайда бе треньор на Джокович сред 2006 и 2017 година и с него 30-годишният сърбин стигна до върховете на тениса и реализира най-големите си триумфи. Носителят на 12 трофеи от Големия шлем пропусна втората част на предишния сезон заради травма в лакътя. Той се завърна на корта през януари и доближи до осминафиналите на Australian Open. Оказа, че казусът в лакътя не е решен и той претърпя интервенция, само че се възвърне, с цел да взе участие в Индиън Уелс и Маями, като и в двата шампионата отпадна след първия си мач.

I wanted to share something simple I always try to remember. No matter how good you are at something, there is always more to learn, more to improve, more to explore... so keep your head in the game. I know I gotta keep mine. Monaco bound! #idemo #letsgo pic.twitter.com/BboyW8BwOa
— Novak Djokovic (@DjokerNole) April 12, 2018
Сега очакванията на Новак са свързани със сезона на клей. Той има две трофеи в Монте Карло - 2013 и 2015 година Сърбинът стартира с мач против квалификант, а във втория кръг може да играе против правещия възторг последните седмици Борна Чорич. Ако доближи до третия кръг, може да се изправи против поставения под номер 5 Доминик Тийм, а в случай че преодолее и този тест, най-вероятно ще срещне Рафаел Надал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР