Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на силния тенис турнир

...
Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на силния тенис турнир
Коментари Харесай

Джокович се измъчи с нидерландец, но продължи напред в Париж

Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на мощния тенис шампионат от сериите Мастърс 1000 в Париж, откакто надделя мъчно Талон Грикспор от Нидерландия след поврат с 4-6, 7-6 (2), 6-4. Световният номер 1 имаше потребност от два часа и 40 минути, с цел да пречупи съпротивата на противника.
Срещата стартира добре за Джокера, който реализира пробив в първия сервис гейм на съперника за задатък от 3-0. От 4-1 обаче в своя изгода, сърбинът позволи непредвиден спад и загуби идващите пет гейма, а с това и откриващия сет. Във втория и двамата отразиха по три точки за пробив, като закономерно се стигна до тайбрек, в който Ноле бе стабилен и изравни частите след 7-2 точки. В решителния трети сет Джокович първи стигна до пробив, само че Грикспор не се отхвърли и го върна. В последните два гейма от дуела обаче той по този начин и не се добра до точка и се елементарни с присъединяване си в конкуренцията.

Нидерландецът може да съжалява, тъй като направи повече асове и по-малко двойни неточности от шесткратния първенец, както и повече уинъри – 43 на 30, и една непредизвикана неточност по-малко – 14 против 15. И двамата тенисисти направиха по три пробива, само че в последна сметка Джокович се измъкна през иглени уши за място измежду последните осем.

Там в повтаряне на финала от предходната година го чака настоящият първенец Холгер Руне. Шестият подложен в схемата датчанин надигра безапелационно Даниел Алтмайер от Германия с 6-3, 6-3. Любопитно е, че Руне води с 2-1 в директните конфликти с Джокович, печелейки последните им два мача на Мастърсите в Париж и Рим.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР