Новак Джокович се извини за грешка в преценката“ при участието

...
Новак Джокович се извини за грешка в преценката“ при участието
Коментари Харесай

Джокович се извини за медийна изява докато е бил с положителен тест

Новак Джокович се извини за „ неточност в преценката “ при присъединяване си в изявление за медиите, до момента в който знаел, че е позитивен за Covid-19, и призна, че сътрудникът му е позволил административна неточност във формуляра за пътешестване.Световният №1 в тениса написа, че неговият сътрудник „ откровено се извинява “ за това, че е сложил отметка в неправилното квадратче в австралийската му декларация за пътешестване, което значи, че той твърди, че не е пътувал на никое място през 14-те дни преди идването си в Австралия, макар че е бил в Испания.В дълга обява в Инстаграм Джокович сподели, че е получил позитивен резултат в нощта на 17 декември, откакто е подал теста предния ден. В своята клетвена клетвена декларация Джокович сподели, че е бил „ тестван и диагностициран “ на 16 декември.В поста си той продължи да споделя, че „ се чувствал длъжен “ да продължи и да организира изявление с френският L`Equipe на 18 декември, тъй като „ не желал да разочарова журналиста, само че се увери, че съм обществено дистанцирана и носеше маска, с изключение на когато се снимаше моята фотография ”.„ Докато се прибрах у дома след изявлението, с цел да се изолирам за нужния интервал, като се замисля, това беше неточност в преценката и одобрявам, че трябваше да отложа този ангажимент “, сподели той.
В същото време сръбският министър председател Ана Бърнабич прикани Новак Джокович да даде пояснения за PCR теста за ковид от месец декември.

" Ако Джокович е излизал на открито с ясното схващане, че има позитивен PCR тест за ковид, това е чисто нарушаване на разпоредбите в Сърбия ", сподели Бърнабич. Самият Джокович заяви, че е получил здравно изключение за влизане в Австралия откакто в средата на месец декември е бил с позитивен тест за ковид.

  " В тази обстановка се слага въпроса за неговите обществени изяви в този интервал. Документът, който бе възложен пред съда демонстрира, че Джокович е бил с позитивен тест на 16 декември. Само един ден по-късно на 17 декември той участва на конгрес проведен за младите тенисисти в Сърбия ", напомня белградското издание " Данас ".

" Ако вие сте с позитивен тест, тогава вие би трябвало да бъдете в изолираност. Не знам по кое време тъкмо е получил резултатите, по кое време ги е видял. При всички случаи има една " сива зона " в този случай. Само Джокович може да отговори на този въпрос ", сподели Бърнабич.

Съгласно сръбските правила всеки, който има позитивен тест за ковид, би трябвало да бъде 14 дни в самоизолация, в случай че в този интервал няма нов тест и той е негативен. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР