Новак Джокович с нетърпение очакваше началото на Serbia Open, който

...
Новак Джокович с нетърпение очакваше началото на Serbia Open, който
Коментари Харесай

Андрей Рубльов размаза Джокович насред Белград и спечели турнира в Сърбия

Новак Джокович с неспокойствие очакваше началото на Serbia Open, който се състои в неговия тенис център в Белград пред погледа на хиляди сръбски тенис почитатели, но за жалост на него и феновете му купата от конкуренцията не отиде в ръцете му, ами бе извоювана от втория подложен в главната скица - Андрей Рубльов. От началото на шампионата Ноле сътвори три следващи обрата от 0:1 сета, само че през днешния ден съпротивата му не бе задоволително и той отстъпи на своя съперник по-късно повече от два астрономически часа и резултат 6:2 6:7(4) 6:0, съобщи tennis.bg.

Откриващата част мина под тоталната доминация на Рубльов. След като отрази точка за пробив в петия гейм, руснакът на собствен ред отмъкна противноковото подаване за 3:2, благодарение на серия красиви отигравания от дъното на корта и двойна неточност на Джокович. Началният удар на московчанина не го изостави нито за момент повече до края на сета и след втори пробив Ноле изцяло изгуби надзор над протичащото се на корта, което разреши на неговия противник да запише първия сет против името си.

В самото начало на втория сет локалният представител оказа напън върху сервиса на съперника си и осъществя пробив за 2:0. Рубльов обаче резервира спокойствието в играта си и оползотвори още първата си опция за рибрейк, с което не след дълго възвърне паритета. Силите на корта се изравниха и оспорваните мигове отсъстваха в последвалите минути, до момента в който не се стигна до заключителните геймове, където сърбинът разполагаше с пет сетбола при начален удар на противника, само че с добра отбрана Рубльов ги отрази и докара частта до тайбрек. В дългия гейм 20-кратният първенец от Големия шлем наложи темпото си, не изпусна водещата позиция и разумно записа втория сет в своя актив.

Рубльов стартира нерешително решителния сет и изостана с 15:40 на лично подаване, само че преломният миг настъпи след впечатляващ уинър от ракетата на руснака, който като че ли му вдъхна сила. Оттам насетне руснасът продължи стремително и изобщо не се колебаеше да нападна безпределно плитките удари на Джокович, които постоянно се приземяваха към сервис полето. Това позволяваше на международния номер осем да отиграва с форхенда си от всяка една точка на корта, а завършващите отигравания непрестанно се множаха в актива на Рубльов. Умората напълно обвзе локалния представител, който нямаше никакъв отговор за връхлетялата го мощност от другата страна на мрежата и това докара до сет на нула и завършек на дуела.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР