Новак Джокович продължава похода си към 10-а титла от Откритото

...
Новак Джокович продължава похода си към 10-а титла от Откритото
Коментари Харесай

Джокович не се затрудни с Рубльов и направи още една крачка към 10-а титла в Австралия

Новак Джокович продължава похода си към 10-а купа от Откритото състезание на Австралия по тенис. На четвъртфиналите сърбинът се оправи без проблем с Андрей Рубльов. Бившият №1 завоюва с 6-1, 6-2, 5-3 и по този метод изравни върха на Андре Агаси за най-вече следващи победи в Мелбълн - 26.

Срещата на централния корт „ Род Лейвър Арена “ продължи малко повече от два часа, в които Джокович господства изцяло. И в трите сета сърбинът осъществяваше ранни пробиви, чието връщане се оказа непостижима задача за Рубльов.

На почивката сред първата и втората част сърбинът организира къс диалог със съдията, в който изрази недоволството си от държанието на един от феновете на Rod Laver Arena. „ От началото на мача непрекъснато ме наскърбява и приказва нелепости, изключително преди значимите точки. Направи го към този момент три пъти. Обърни внимание, тъй като това не може да продължава “.

След края на срещата пък изпя дружно с целия стадион " Happy Birthday " в чест на рождения ден на майка му, която го аплодираше от трибуните.

Благодарение на триумфа Джокович се класира за полуфинал в шампионат от Големия шлем за 44-ти път, а в случай че завоюва трофея в Мелбърн сърбинът ще се върне и на върха на международната класация.

Негов противник на полуфиналите ще е американецът Томи Пол, който победи сънародника си Бен Шелдън със 7-6(6), 6-3, 5-7, 6-4.

Световният №35 трябваше да постави много старания, само че все пак съумя да отстрани младия си противник и да запише най-голямата победа в кариерата си. По този метод Пол усъвършенства най-хубавото си класиране на Големия шлем като върховото му достижение преди шампионата в Мелбърн бе миналогодишният осминафинал на Уимбълдън.

Другият полуфинал при мъжете ще опълчи Стефанос Циципас и Карен Хачанов. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР