Новак Джокович приветства предположенията, че е най-добрият тенисист за всички

...
Новак Джокович приветства предположенията, че е най-добрият тенисист за всички
Коментари Харесай

Джокович: Оставям дебата за това кой е най-добрият за всички времена на други хора

Новак Джокович приветства догатките, че е най-хубавият тенисист за всички времена и счита, че сходни полемики само оказват помощ на спорта. Спечелването на Ролан Гарос по-рано тази година го трансформира в играча с най-вече трофеи от Големия шлем в мъжкия тенис с 23. Това го слага на една пред Рафаел Надал и на три пред отказалия се към този момент Роджър Федерер. Швейцарецът спря с тениса предходната година, а испанецът е покрай преустановяване на професионалния си път, като не е играл формален мач от Аустрелиън Оупън насам заради травма.


По-рано тази седмица анализаторът на Евроспорт Матс Виландер изрази мнение, че до момента в който не може да каже сигурно кой е най-великият тенисист за всички времена, най-хубавият би трябвало да бъде Джокович заради достиженията си в спорта. Реагирайки на това, сърбинът оцени думите на някогашния шведски състезател. " Благодаря, правя оценка го. Няма какво да прибавя. Оставям дебата и полемиките на други хора. Мисля, че е хубаво, че има подобен спор, тъй като просто притегля повече внимание към нашия спорт. В края на деня, ние се опитваме да бъдем допустимо най-хубавите посланици за тениса, привличайки колкото се може повече хора, които да следят нашите срещи, без значение дали е онлайн или по малкия екран. Колкото повече хората приказват за съперничествата, повече се приказва за историята, толкоз по-добре ", сподели Джокера.

Федерер към този момент приключи кариерата си, а Надал е покрай това, само че Джокович няма желание да се отхвърля скоро. " Разбира се, че съм наясно с обстоятелството, че се намирам в доста фаворизиран стадий от тениса и кариерата ми, и ще се опитам да играя още, колкото се мога повече. Все още се усещам добре в тялото си, задоволително стимулиран съм. Удрям добре топката на корта. Казвал съм го доста пъти - шампионатите от Големия шлем са тези, за които сега се боря най-вече, и ще се опитам да бъда във върхова форма за тях и да играя най-хубавия си тенис, когато е от най-голямо значение ", добави той.

Сърбинът започва на следващия ден присъединяване си на Откритото състезание на Англия, където гони осма купа, с която би изравнил Федерер. Ноле стартира отбраната на купата си с мач против представителя на Аржентина Педро Качин. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР