Новак Джокович постави нов велик рекорд в тениса. Сърбинът излезе

...
Новак Джокович постави нов велик рекорд в тениса. Сърбинът излезе
Коментари Харесай

Джокович с нов велик рекорд

Новак Джокович сложи нов популярен връх в тениса. Сърбинът излезе еднолично отпред по брой извоювани шампионати от категорията " Мастърс 1000 ". Световният №1 събра 37 трофея, откакто победи в Париж, и изпревари Рафа Надал (Исп) - с 36. За купата в зала " Берси " Ноле обърна Даниил Медведев (Рус, №2) с 4:6, 6:3, 6:3 за 2,16 часа. Така той си обезпечи шесто отличие в шампионата.

Това е 86-а купа в кариерата на Джокера, който взе непълен реванш за загубата от руснака на финала на US Open през септември. Това му попречи да реализира Голям шлем от триумфи в четирите открити шампионати. С петия трофей през 2021 година Джокович се изравни с водачите по този индикатор Каспер Рууд (Нор) и Александър Зверев (Гер).

" Страдах, освен това доста, сходно на финала в Ню Йорк, само че това е обикновено за съперничеството сред нас двамата. Всеки път, когато сме един против различен на корта, се усещам благополучен. Сега беше специфичен ден, защото фамилията ми е с мен. За първи път двамата ми синове са дружно, с цел да гледат мой мач ", съобщи Джокович.

Още преди финала Ноле си обезпечи да е №1 в края на годината за рекорден седми път, с което задмина Пийт Сампрас (САЩ). Той има 10 940 т., а Медведев е втори със 7640. След двете победи в Париж Григор Димитров е с 1801 т. и прогресира с 2 позиции до №28.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР