Новак Джокович показа тенис достоен за Лувъра в полуфиналния си

...
Новак Джокович показа тенис достоен за Лувъра в полуфиналния си
Коментари Харесай

Джокович: Изиграх най-добрия си мач за сезона; имам отлично чувство преди финала

Новак Джокович сподели тенис заслужен за " Лувъра " в полуфиналния си конфликт против Карлос Алкарас от ATP финалите и недвусмислено даде отговор на въпроса дали Алкарас е подготвен да го размени като нов доминант в Тура. Сърбинът ясно съобщи, че е най-хубавият състезател на планетата и отпусна единствено пет гейма на най-големия си съперник за трона в мъжкия тенис, а самият Джокович беше доста благополучен с равнището си на игра, съдейки по споделеното от него в последната му конференция:

За това пред какви сложни условия е бил подложен през предходната година, неяснотата къде  е можел да играе и необикновено му завръщане тази година:

- Използвах миналогодишните условия като гориво за тази година. Имах съвсем съвършен сезон в Големия шлем, което е най-важното за мен и съм под номер едно в света, тъй че изпълних всичките си цели и съм доста благополучен от постигнатото. Все отново остава още един мач и се надявам да короновам сезона с още една победа.

За представянето си през днешния ден:

- Вероятно това е най-хубавото ми показване през сезона, имайки поради, че се изправих против най-големия ми противник в хода на годината. Имахме извънредно тежки и продължителни борби през тази година. Предполагам, че и двамата чакахме нещо сходно и довечера. Бях квалифициран за дълга нощ, тъй като постоянно мачовете с Карлос се вземат решение от няколко точки, само че съумях да изиграя безукорен дуел, откакто пробих за 4:3 в първия сет. Показах тенис на доста високо равнище и непрестанно го поставях напрегнат в сервис геймовете му. Истината е, че нямаше по-подходящ миг да изиграя сходна среща, тъй като не бях на най-високото си равнище в групоавата фаза, само че през днешния ден изрично се приближих до съвършеното.

За приликите сред Алкарас и Надал:

- Не бих споделил, че си наподобяват изключително. Те са доста разнообразни играчи. Откривам прилики само във връзка с техните триумфи и интензитет в тениса им. Карлос е един от най-завършените състезатели, против които съм се изправял и е извънредно впечатляващо какъв брой е непрекъснат в изявите си на тази възраст. Говорим за най-младия номер едно в историята на тениса и не мисля, че има подозрение в неговите бъдещи триумфи. Той към момента е доста млад, само че постоянно изкарва най-хубавото от мен и се приготвям за мачовете си с него, както в тези против Надал и Федерер. Това е една от прилките. Трябва да си в пиковата си форма, с цел да победиш тези тенисисти.

За идния край със Синер и има ли спомагателна мотивация поради загубата му от същия противник в групите:

- Да, носи спомагателна мотивация. Също по този начин случилото се тогава, ще ми бъде потребно от аналитична позиция, тъй като мога да видя какво е нужно да направя по-добре, с цел да го победя. Яник е най-хубавият състезател в шампионата до момента, печелейки всеки един от четирите си мачове. Синер демонстрира страховит тенис и е " яхнал вълната " на поддръжка от трибуните.

Аз играя за своята седма купа, до момента в който това е първи край за него и имам вяра, че опитът би могъл да ми помогне, само че няма да е съдбоносен за изхода на мача. Знам какво да чакам в конфликт против него в сходна атмосфера, което ще ми помогне да се приготвя оптимално добре. Днешното показване ми дава чудесно възприятие пред утрешния край, тъй като изиграх най-хубавия си мач до момента.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР