Новак Джокович напусна Австралия, но проблемите за световния №1 в

...
Новак Джокович напусна Австралия, но проблемите за световния №1 в
Коментари Харесай

Тъмни облаци над кариерата на Джокович


Новак Джокович напусна Австралия, само че проблемите за международния №1 в тениса едвам в този момент стартират. Тъмни облаци надвисват над кариерата на сърбина, който не е имунизиран против COVID-19.

Заради това той ще може да взе участие единствено в два от шампионатите в Големия шлем до края на сезона. Ако не се имунизира, Джокович, който преследва рекордна 21-ва купа, ще бъде позволен единствено до " Ролан Гарос " и " Уимбълдън ".

" Има опция да взе участие, тъй като здравният протокол на шампионата го разрешава. ", разяснява спортният министър на Франция - Роксана Марачинеану.

Снимка: Reuters


Откритото състезание на Съединени американски щати обаче сега е неразрешена зона за Джокович, защото страната има строги правила - границата могат да минават само имунизирани чужденци.

Проблем за международния №1 е, че три от деветте шампионата от серията " Мастърс 1000 " са в Щатите - в Индиън Уелс, Маями и Синсинати. Първият ще се организира сред 10 и 20 март и е вторият значим за сезона след Australian Open.

Джокович няма да може да играе и за Сърбия в Купа " Дейвис ", тъй като хазаин ще бъде Австралия. Западните ни съседи отпаднаха от Хърватия в полуфиналите на предходното издание, а за актуалното получиха покана от уредниците във втора поредна година.


Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР