Нова Зеландия е първата държава в света, която въвежда закон,

...
Нова Зеландия е първата държава в света, която въвежда закон,
Коментари Харесай

Нова Зеландия въвежда първия в света закон за климатичните промени

Нова Зеландия е първата страна в света, която вкарва закон, задължаващ големите финансови компании да рапортуват за последствията от изменението на климата, оповестява БГНЕС, базирайки се на БиБиСи.

Страната преследва задачата да стане въглеродно неутрална до 2050 година и споделя, че финансовият бранш би трябвало да играе своята роля за това. Банките, застрахователите и шефовете на фондове ще могат да дипринесат за това, като знаят екологичния резултат от своите вложения, споделя министърът на климатичните промени Джеймс Шоу. Очаква се новият закон да влезе на първо четене тази седмица. След като бъде признат, фирмите ще би трябвало да стартират да рапортуват за въздействието на изменението на климата от 2023 година

Около 200 от най-големите компании в страната и няколко задгранични компании, които имат активи над 1 милиарда новозеландски $ (703 млн. американски долара), ще би трябвало да се преценяват с новите правила. Това ще ги принуди  да правят оценка освен личните си вложения, само че и да следят фирмите, на които заемат пари, във връзка с въздействието им върху околната среда.

„ Да сме първата страна в света, която вкарва подобен закон, значи, че имаме опция да покажем същинско водачество и да проправим пътя на другите страни да създадат наложително разкриването на информация, обвързвана с климата “, съобщи министърът на търговията и потребителските въпроси на Нова Зеландия Дейвид Кларк „ Въпреки че някои компании започнаха да разгласяват отчети за това по какъв начин изменението на климата може да повлияе на техния бизнес, тактики и финансово положение, към момента има дълъг път, който би трябвало да извървим “, добави Кларк.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР