Нова задочна размяна на реплики между премиера и президента се

...
Нова задочна размяна на реплики между премиера и президента се
Коментари Харесай

Нов сблъсък по оста премиер-президент - този път за бюджета

Нова задочна замяна на реплики сред премиера и президента се случи, до момента в който Бойко Борисов бе на посещаване в община Лъки и Асеновград. Той бе съпроводен от районният зам.-министър Николай Нанков.

В Лъки министър-председателят остро реагира на коментара на президента Румен Радев, че по време на пандемия се източват пари от държавния бюджет.

" Ако президентът Румен Радев счита, че източваме държавния бюджет, дано ясно да каже в кои браншове да спрем да изплащаме. Да спрем изплащането на 106 милиона лв. на месец за пенсионерите и 15-процентното нарастване на парите за служителите на реда? Или да спрем двойното нарастване на заплатите на учителите или парите за кметовет е? Или за хората на първа линия и ограниченията в поддръжка на бизнеса? Или за Автомагистрала " Хемус ", Ботевград - Мездра, Монтана - Враца - Видин, Автомагистрала " Европа " и Автомагистрала " Струма ". Именно тъй като реагирахме първи на рецесията и финансирахме основните ограничения за оправянето с пандемията - през днешния ден сме на едно от последните места в Европа по заболеваемост ", съобщи яростно министър председателят.

Борисов още веднъж съпостави България с останалите страни, като посочи за следващ път, че у нас обстановката е добра " с майсторско ръководство " и по тази причина бизнесът работи.

" Така хвърля едни приказки. Нека да каже кое съсловие сме облагодетелствали! 15 години бях най-стиснатият в страната , само че това даде резултат и в този момент харчим повече по време на пандемията ", добави министър-председателят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР