Нова учебна лаборатория Роботика и автоматика“ отваря врати в Техническия

...
Нова учебна лаборатория Роботика и автоматика“ отваря врати в Техническия
Коментари Харесай

Нова учебна лаборатория „Роботика и автоматика“ отваря врати в Техническия университет

Нова образователна лаборатория „ Роботика и автоматика “ отваря порти в Техническия университет – София. От началото на декември студентите в катедра „ Автоматизация на елекрозадвижванията “ при факултет Автоматика ще имат опция да се образоват, да програмират промишлени роботи и да работят с най-модерните индустриални технологии, като системи за машинно зрение, серво-системи, e-F@actory, SCADA и други

Лабораторията е построена по самодейност на ТУ - София и българската инженерингова компания " Ехнатон България ",  в партньорство с " Мицубиши Електрик ". Инвестицията в просвета и развиване на територията на университета е част от ефикасното съдействие сред бизнеса и образованието.

" Изключително значимо е директното присъединяване на бизнеса в процеса на образование на студентите. Не единствено от позиция на осъвременяване материалната база в университета, само че и във връзка с адаптирането на обучителните стратегии в действително време съгласно условията на бизнеса. Вярвам, че това партньорство е потребно както за бизнеса, по този начин и за Университета, защото ще ни помогне взаимно да реализираме по-ефективно образование. ", съобщи чл.-кор. проф. дтн. Георги Михов, ректор на ТУ-София.

„ Лабораторията „ Роботика и Автоматика “, оборудвана  с най-съвременните технологии в автоматизацията, ще помогне на българските студенти да свържат знанието с приложния опит “, сподели инж. Симеон Илински – Изпълнителен шеф на " Ехнатон България ". „ Като новаторска компания с 20-годишен опит в автоматизацията, проектирането и производството на технологии и съоръжение за индустрията, ние виждаме потребностите на промишлеността от модернизиране и развиване. Тази лаборатория дава отговор на нашето схващане за дейно съдействие сред бизнеса и образованието – не да подкрепим един, а да дадем късмет на всички млади инженери и експерти, които се образоват тук, да получат знанието и опцията да трансформират средата и профила на стопанската система в България “, добави Симеон Илински.

Лабораторията ще бъде открита на 4 декември 2018 година, от 11.30 ч. в блок 9, ет. 2 (Лаборатория 9207), в наличието на ректора на ТУ - София чл.-кор. проф. дтн инж. Георги Михов, господин Симеон Илински – Изпълнителен шеф на " Ехнатон България " АД и господин Лукаш Сендечки - Маркетинг управител на Mitsubishi Electric Europe B.V. (Sp. z o.o.), клон Полша.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР