Нова творческа зала за работа по проекти за студентите и

...
Нова творческа зала за работа по проекти за студентите и
Коментари Харесай

МУ-София с нова творческа зала за студенти и преподаватели



Нова креативна зала за работа по планове за студентите и преподавателите на Медицински университет - София откриха на столицата Йорданка Фандъкова, ректорът на Медицински университет – София акад. Лъчезар Трайков и Хишам Сабри – общоприет управител на биотехнологична фармацевтична компания.

Модерното пространство се намира в постройката на Централна здравна библиотека и ще даде опция за осъществяване на отворени срещи, полемики, работа по научни планове и представяния на нови книги в приятна и мотивираща конюнктура.

Част от дарeнието на компанията са и 90 електронни книги от международно приети създатели и издателства в разнообразни сфери на медицината, фармацията и здравните грижи . Книгите към този момент се употребяват през световна онлайн платформа, до която библиотеката получава достъп за първи път.

 Акад. Лъчезар Трайков

В приветствието си ректорът на Медицински университет – София акад. Лъчезар Трайков съобщи, че такива планове ще стимулират още повече младежите да се развиват в здравната просвета, ще допринесат за повишение на удовлетворението им от образованието в Медицински университет - София. Той връчи документ за подаяние на Хишам Сабри.

Директорът на библиотеката Людмила Томова показа, че в залата към този момент е показана първата галерия от фотографии „ Етюди в сиво “ – дебют на служителя в Централна здравна библиотека Михаил Михайлов, която демонстрира хубостта през черно-бял обектив.

По думите на Хишам Сабри вложенията в просвета и обучение през днешния ден ще обезпечат това, от което пациентите ще се нуждаят в бъдеще.

 Хишам Сабри, Йорданка Фандъкова и акад. Лъчезар Трайков (от ляво на дясно)

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че науката и медицината изискват екипна работа, която може да бъде осъществена в новооткритата зала.

Сред формалните посетители бяха представители на Медицински университет – София, посолството на Швейцария у нас, браншови и търговски организации.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР