Нова твКвартира или хотел? Това е първият въпрос, който си

...
Нова твКвартира или хотел? Това е първият въпрос, който си
Коментари Харесай

Всички места за настаняване ще бъдат вписани в туристически регистър

Нова тв

Квартира или хотел? Това е първият въпрос, който си задаваме, преди да планираме пътешестване. През седмицата обаче в Народното събрание се появи предложение жилищата и стаите чартърен да бъдат категоризирани със звезди, като хотелите. Но след реакция от страна на сектора, звездите отпаднаха.

Как действа системата за наемане на жилища онлайн с днешна дата, ревизира Милен Ангелов.

Крум Стоилов е един от постоянните консуматори на платформи за отдаване на жилища чартърен като Airbnb. Когато пътува с другари отвън България най-често той се стопира на стаи за посетители или на цялостен апартамент. Казва, че резервациите стават бързо и комфортно.



„ Първо преимущество е, че местата са по-евтини, в сравнение с хотел да резервираш. Друго също като преимущество е, че имаш допир със притежателя много постоянно и може да го разпиташ за места, които искаш да посетиш ”, споделя Крум Стоилов

Освен, че са бързи и гъвкави, посредством сходни платформи за шерване на жилища могат да се намерят и положителни цени за нощувки.

„ Идея си нямам дали са имали регистрация, нямам визия. Имат регистрация в самия уебсайт, където може да се види. Всеки има достъп до този уебсайт, всеки може да види мястото, всеки може да види стаята ”, добавя Крум

Редовен консуматор на платформата Airbnb е и Деси от Пловдив, която отдава своето жилище чартърен на туристите, посетили града.

„ Основната цел и причина, да отдаваме жилището е да разпространяваме Пловдив в България и отвън България и да дадем опция на хората да поддържат връзка т.е. това е един обществен на даване на туризъм ”, споделя Деси

Условията и цената, при които Деси предлага жилището са съобразени с моментното търсене в платформата Airbnb от страна на туристите. А тя като хазяин твърди, че съблюдава всички условия за отдаване.

„ Това, което ми е известно считаме, че го съблюдаваме, какво следва, това също чакаме да разберем ”, изясни Деси

В студиото на " Събуди се " по NOVA, тематиката разяснява и заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева.

„ Аз бих желала да успокоя всички, които дават жилища чартърен посредством електронните платформи, че това, което беше признато през миналата седмица в Народното събрание е най-лекият режим на регистрация на тези обекти.

По отношение на стаите за посетители, желая да направя едно значимо конкретизиране – редът за това стаите за посетители да бъдат категоризирани съществува и в този момент. Дори това предложение, което беше обсъждано допуска и тези стаи да минат на по-лек режим, а точно регистрационен ”, сподели тя.

" Всички места за настаняване ще бъдат вписани в националния туристически указател, което ще значи, че те ще бъдат легитимирани. Ще се знае, че в тези места се оферират туристически услуги ", добави Георгиева.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР