Нова турска провокация срещу Кипър избухна днес във водите край

...
Нова турска провокация срещу Кипър избухна днес във водите край
Коментари Харесай

Нова турска провокация срещу Кипър

Нова турска провокация против Кипър избухна през днешния ден във водите край острова, откакто турски граничен транспортен съд откри огън по лодка на кипърската брегова защита. От кипърско-турската брегова защита отхвърлиха подобен случай. Външното министерство на Кипър се обърна към Организация на обединените нации. 

Кораб от бреговата защита на турските окупационни сили в северната част на острова е дал четири предупредителни изстрела против лодка на кипърската брегова защита с тричленен екипаж и я е принудил да се изтегли от морската зона на Кипър край северното крайбрежие. Инцидентът е станал рано тази заран, когато кипърската лодка е патрулирала в регион, граничещ със залива Морфу в окупираната северна част на острова, който се употребява интензивно от трафиканти за транспорт на незаконни имигранти с лодки от противоположния турски бряг до Кипър.

Турският транспортен съд е изтласкал кипърската лодка и я преследвал до прибирането ѝ в рибарското пристанище. Според информацията той е достигнал на 2 морски благи от него. 

По-късно през днешния ден от кипърско-турската „ брегова защита ” отхвърлиха, че е имало подобен случай. Според формалното известие тази вест е „ следващото доказателство за отрицателната политика на кипърската гръцка страна против кипърския турски народ, трансформирайки случай, който даже не съществува, в сюжет ”. 

Министерството на външните работи на Кипър осъди случая и се обърна към Мироопазващите сили на Организация на обединените нации в Кипър (UNFICYP), като изиска от тях да проверяват случая. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР