Нова технология помага на раните да зарастват много по-бързо. Разработката

...
Нова технология помага на раните да зарастват много по-бързо. Разработката
Коментари Харесай

Нанотехнология помага на раните да зарастват много по-бързо

Нова технология оказва помощ на раните да зарастват доста по-бързо . Разработката е на група учени от Imperial College London, които работят по нея от 2019 година насам, оповестяват от Националната здравна работа на Англия.

Първо са осъществени проби върху животни, а по-късно и върху човешка кожа. Целта е да се сътвори ефикасна терапия за пострадвания, които зарастват мъчно - като да вземем за пример диабетни язви по стъпалото . Тези язви могат да доведат до ампутация на крайник, а смъртността при такива положения е висока.

Иновативното устройство свързва мозъка с гръбначния дирек, „ заобикаляйки “ пострадването

„ Технологията се назовава TrAPs. Тя задейства едноверижна ДНК , която попада в избрана конструкция и се свързва с избрани типове протеини. Това води до увеличение на броя кафези в наранения сектор “, изяснява биоинженерът Мадалийн Хо. По думите му опитите са посочили 30% усъвършенстване във времето за излекуване на раните.

Нанотехнологията е създадена в лабораторни условия благодарение на синтезатор на ДНК. Той построява ДНК молекули, които съдържат характерни поредици от нуклеотиди, формиращи главната конструкция на ДНК.

Малкият еластичен робот работи с биомастило и живи кафези, като отстрани вероятността от кръвозагуба или зараза

TrAPs може да се ползва и върху други органи, освен върху кожата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР