Нова тъжна новина шокира футболните фенове по света. Още един

...
Нова тъжна новина шокира футболните фенове по света. Още един
Коментари Харесай

Още една футболна легенда загуби битката с рака

Нова тъжна вест шокира футболните почитатели по света. Още един любим на милиони хора умря, откакто загуби борбата с рака. Припомняме, че загубихме Краля Пеле и Синиша Михайлович. Днес умря италианската легенда Джанлунка Виали. Бившият нападател на Сампдория е умрял в Лондон на 58-годишна възраст, откакто от 2017 година насам се бореше с рак на панкреаса.

Известно е, че в средата на декември Виали се отдръпна от позицията, която заемаше в италинската федерация, с цел да вложи цялата си сила в борбата с подлата болест. За страдание, той не съумя да я завоюва.

Виали е същински кумир на почитателите в края на 80-те и началото на 90-те години на 20-и век. Той направи страхотна кариера с тимовете на Сампдория, Ювентус и Челси. Той бе асистент на Роберто Манчини и стана европейски първенец с Италия през 2021 година.

Той е гостувал и в България, като игра за Ювентус при загубата от ЦСКА с 2:3.

На 13 септември 1994 година, в мач от първи кръг за Купата на УЕФА " алените " победиха италиански отбор, само че най-после останаха със служебна загуба.

По това време " бианконерите ", водени от Марчело Липи, са един от най-хубавите тимове в Европа като в края на въпросния сезон записват дубъл в Италия и играят край за Купата на УЕФА. Година по-късно пък печелят Шампионската лига. В същото време ЦСКА се намира в слаба форма и е изгубил последния си мач с 0:4 от Спартак Пловдив. Само че " армейците " демонстрират класа в Европа и стигат до сензационната победа с 3:2 на " Българска войска ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР