Нова схема за тестване на неваксинираните срещу COVID-19 лица влиза

...
Нова схема за тестване на неваксинираните срещу COVID-19 лица влиза
Коментари Харесай

От днес животът на неваксинираните в Турция става труден

Нова скица за тестване на неимунизираните против COVID-19 лица влиза в действие от през днешния ден в Турция, оповестява в. " Дейли сабах ", представен от Българска телеграфна агенция.

Всички пътуващи, гости на кина, концерти, театри и всевъзможни всеобщи публични прояви ще би трябвало да показват отрицателен PCR-тест, в случай че не са имунизирани. Новата мярка, която има за цел да ограничи броя на новозаразените в страната, беше оповестена предишния месец. Смята се, че тя ще насърчи и имунизацията в Турция, където до момента са сложени над 97 милиона дози ваксина.

Според новата наредба неимунизираните и тези, които не са преболедували COVID-19, ще би трябвало да показват отрицателен PCR-тест при пътувания със аероплан, междуградски рейсове, влакове и различен тип превоз. Валидността на тестванията ще е 48 часа. В противоположен случай те няма да бъдат допускани в транспортните средства. Резултатите ще бъдат потвърждавани с така наречен HES-код в приложение на здравното министерство за мобилните телефони. Екипи на транспортното министерство ще правят постоянни инспекции на средствата за всеобщ превоз за извършители на разпоредбите.

Лицата, които не подлежат на имунизация, като да вземем за пример децата, обаче ще могат да пътуват. На летищата са обезпечени кабинки за тестване за пасажерите. От феновете в кина, театри, концертни зали и прочие също ще се изисква уверение за отрицателен PCR, изработен най-много 48 часа преди представлението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР