Нова схема предлага да наддаваме за таксита в пиковите часове

...
Нова схема предлага да наддаваме за таксита в пиковите часове
Коментари Харесай

Ще поръчаме такси с наддаване

Нова скица предлага да наддаваме за таксита в пиковите часове и празничните дни. Мобилните приложения за поръчка на кола оферират алтернатива да заявим бакшиш за водача, с цел да пристигна от по-далечен адрес, заяви Българска национална телевизия.

В пиковите часове и празничните дни поръчката на такси е съвсем невъзможна. Мобилните приложения оферират, в случай че няма водач покрай вас да изберете опцията "Разширено търсене ". След това би трябвало да посочите какъв брой пари над сметката ще платите. Шофьорите, които са на по-далечно разстояние и употребяват приложението ще видят сумата и в случай че са привлечени от нея ще откликнат на поръчката ви. Бакшишът, който може да предложите на таксиметровите водачи, посредством приложението, е сред 1 и 9 лв.. Сумата, която сме предложили и платили не е разказана в касовата записка. Парите се дават на ръка на шофьорa.

"Примерно Вие като оставите бакшиш в ресторант или в такси. Като е в такси и сметката е 5,10 лева и Вие му оставите 6 лева, един бакшиш от 10% е естествен, в действителност на касовата записка не го написа. Не знам законодателство, което не дава опция на човек да предложи бакшиш на различен човек, който е в бранша на обслужването ", изясни Христо Чернев - шеф на компанията, която поддържа мобилното приложение:

От Браншовата камара на таксиметровите водачи дефинират метода за поръчка на автомобил като обективен и ефикасен.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР