Нова рубрика срещу дезинформацията стартира в Нова тв.Поради ниското ниво

...
Нова рубрика срещу дезинформацията стартира в Нова тв.Поради ниското ниво
Коментари Харесай

Проверка на фактите по Нова тв: Кой е първоизточникът на лъжата, че мобилизират български момчета за войната в Украйна?

Нова графа против дезинформацията започва в Нова тв.

Поради ниското равнище на умения за инспекция на обстоятелствата българското общество е най-засегнато в Европейски Съюз от подправените вести и агитация.

Вярата в суеверия, врачки, баячки, телефонни измамници и т.н. са добра почва и за политическа операция за добиване на дивиденти.

Резултатите от това са трагични, като най-ясен образец за това е пандемията, при която България даде най-вече жертви на глава от популацията.

Доста преди започването на войната в Украйна и все още България е подложена на дейно облъчване с подправени вести.

Имат ли те един център на опорни насоки извън или в самата страна или са плод на въобръжение на разнообразни хора?

В предаването „ Здравей, България ” стартира графа „ Ловци на неистини ”. По следите на подправените вести тръгваме с „ Фактчек.бг ” и публицистите Ралица Ковачева и Георги Марчев.

Първата подправена вест, която опровергават, е тази, че български момчета се активизират, с цел да бъдат пратени в Украйна.

„ Решихме да стартираме с мобилизацията, тъй като е една доста устойчива тематика. Става въпрос за погрешните известия, че „ пращат български момчета за пушечно месо в Украйна ”. Това е доста устойчива тематика, която непрестанно живее нов живот. Използва се в разнообразни вариации, употребява се от политици. Решихме, че е значимо да покажем какво се случва по тази тематика ”, изясни Ралица Ковачева.

Първите изявления за това, че мъжете получават повиквателни, са от 25 февруари предходната година – вторият ден на войната.

„ Оттогава до ден сегашен тази тематика си върви. Първо потеглиха повиквателни, които се разпространяваха във Фейсбук. Оказа се, че са рутинни процедури на Окръжията ”, изясни Ралица Ковачева.

„ Това се случва някакъв интервал от време, в който се обновява запаса ”, разясни Георги Марчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР