Нова порция от четири срещи ще се изиграят на Световното

...
Нова порция от четири срещи ще се изиграят на Световното
Коментари Харесай

Германия, Испания и Белгия с първи мачове в Катар

Нова порция от четири срещи ще се изиграят на Световното състезание по футбол в Катар през днешния ден, 23 ноември. В ранния дуел от група F Мароко излиза против Хърватия от 12:00 часа българско време. Три часа по-късно Германия се изправя против Япония в мач от група Е. От 18:00 часа следва и откриващият дуел на Испания против Коста Рика в същата група, а вечерта от 21:00 е мачът на Белгия с Канада в група F.

Мароко и Хърватия ще дадат старт на програмата в сряда. „ Шахматистите “ са вицешампиони от последното издание в Русия, където изгубиха от Франция с 2:4 на финала. Тимът на Златко Далич мечтае за ново мощно показване в Катар в последното международно състезание за капитана на хърватите Лука Модрич. Носителят на „ Златната топка “ за 2018 година към този момент съобщи, че за него Мондиала в страната от Арабския полуостров ще бъде и неговата „ лебедова ария “. Срещу себе си Хърватия ще има твърд противник, воден от Хаким Зиеш, който не трябва да бъде подценяван, макар ролята си на новобранец в група F.

В другия мач от групата, Белгия се изправя против Канада. „ Червените дяволи “ на Роберто Мартинес станаха трети на последния Мондиал в Русия, откакто изгубиха от Франция в полуфиналите с 0:1 и победиха Англия за бронзовите медали. За мнозина това е финален късмет за „ Златното потомство “ на белгийците да стигнат до бленувания трофей от шампионат на планетата. Отборът обаче ще би трябвало да се оправя в първите си два мача без Ромелу Лукаку и с Еден Азар, който е надалеч от най-хубавата си форма. Срещу себе си Белгия ще има въодушевен и рисков отбор на Канада, който се класира за първото си международно състезание от 1986-а насам.

Германия също открива акцията си в търсене на пета международна купа с мач против Япония в сряда следобяд. Бундестимът, воден от селекционера Ханзи Флик, ще търси реванш за разочароващото си показване в Русия през 2018, когато отпадна още в груповата фаза на шампионата след серия от посредствени изяви. Всичко това се случи след последния успех на отбора на Мондиал – през 2014 в Бразилия, когато съставът на тогавашния ментор Йоахим Льов надделя Аржентина с 1:0 след продължения. Сега младите гении на Маншафта не го поставят безусловно измежду топ любимците за короната, само че Германия в никакъв случай не може да бъде отписван от възможна купа в края – нещо, за което предизвести и централният бранител Антонио Рюдигер. Немците стартират против „ самураите “ от Япония, които играха извънредно против Белгия при загубата си с 2:3 на 1/8-финалите в Русия преди четири години.

Испания, различен от кандидатите за международен първенец, започва с дуел против Коста Рика. „ Ла Фурия Роха “ не свети със звезди в състава си, както загатна и селекционерът Луис Енрике на конференцията си преди мача, само че може да стигне надалеч в Катар. Отборът бе покрай това да се класира за край на Европейското състезание предишното лято, когато отстъпи на бъдещия първенец Италия след дузпи. Костариканците заеха последното място на Световното след минимална победа над Нова Зеландия с 1:0 и ще се опитат да изненадат първенците на планетата от 2010, като повторят мощното си показване от Мондиал 2014, когато стигнаха до четвъртфинал, изгубен от Нидерландия след осъществяване на дузпи.

Пълна стратегия за мачовете от Мондиал 2022 в сряда:

Група F

12:00, Мароко – Хърватия - Диема 

Група Е

15:00, Германия – Япония - Канал 1

Група Е

18:00, Испания – Коста Рика - Диема 

Група F

21:00, Белгия – Канада - Канал 1
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР