Нова платформа за електронна търговия ще даде възможност на клиентите

...
Нова платформа за електронна търговия ще даде възможност на клиентите
Коментари Харесай

Нов проект за изцяло онлайн кредитиране ще дава на клиентите и е-подпис

Нова платформа за електронна търговия ще даде опция на клиентите да аплайват за кредитиране напълно онлайн посредством видео идентификация и издаване на еднократен дипломиран електронен автограф. Проектът е на TBI Bank и сходен към този момент работи сполучливо в Румъния.

Макар че клиентът ще получава краткотраен електронен автограф, той ще може по-късно да го направи непрекъснат и да го употребява за всевъзможни интернет услуги, изискващи подобен. От TBI считат, че по този метод повече ще се разпространява и онлайн кредитирането.

„ Платформата ни за електронна търговия към този момент работи сполучливо в Румъния и обезпечава на клиентите и мрежата ни от търговци бързо кандидатстване и утвърждение, 24-часов достъп и всичко това – без нито един документ на хартия “, показа Валентин Гълъбов, ръководител на Управителния съвет на TBI Bank, пред публицисти.

TBI Bank е измежду най-ефективните банки на пазара. Активите на банката нарастват с 15% до 719 млн. лева, а чистата облага с 19% достигайки 38.9 млн. лева Възвращаемостта на активите е 5.4%, а на личния капитал – 21%, възвращаемостта на обслужвания портфейл е 36%, а съотношението на разноските към приходите - 50%. През 2017 година TBI Bank реализира рекорден напредък със подписани 328 хиляди контракта, а портфолиото от потребителски заеми се усилва с 39%.

На среща през днешния ден мениджмънтът на банката показа своята тактика за цифровизация и упоритостта си да се трансформира в цифрова банка от последващо потомство. TBI Bank ще продължи да развива офлайн каналите, като редом трансформира ИТ инфраструктурата, системите и процесите си.

„ Поставяйки акцент върху цифровото кредитиране, ние се стремим да подобрим финансовия живот на потребителите, които избират този вид връзка със своята банка или пък не са обхванати от обичайното банкиране “, споделя Питър Барон, изпълнителен шеф на TBIF Financial Services, компанията-собственик на TBI Bank . Дигитализацията не е диета, а метод на живот и трансформацията би трябвало да бъде интегрирана в цялостната ни тактика на непрекъснато рационализиране, прибавя той.

Тази еволюция ще се реализира посредством обединяването на досегашния банков опит на TBI с ноу-хау в региона на финтех и нововъведенията. „ Мобилните устройства от ден на ден преобладават живота на нашите клиенти, по тази причина ние ще им дадем опцията да ръководят и управляват финансите си посредством мобилни решения. Ще би трябвало да спечелим правото си да бъдем на техните устройства, “ прибавя Барон.

TBI Bank е фокусирана върху потребителското финансиране и кредитиране на дребни и междинни предприятия, с банкови клонове в България и Румъния. Банката оперира с партньорска мрежа от над 300 локация, 69 офиса на двата пазара и портфолио с над 1,4 млн. регистрирани клиенти.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР