Нова информация за ограничения в придвижването на някои държави разпространи

...
Нова информация за ограничения в придвижването на някои държави разпространи
Коментари Харесай

МВнР: Нови ограничения за пътуващите в Европа

Нова информация за ограничавания в напредването на някои страни популяризира външно министерство:
Федерална република Германия затваря границите си с Франция, Швейцария и Австрия, считано от 08:00 ч. на 16.03.2020 година Според известията, немските жители ще могат да се завръщат във Федерална Република Германия, до момента в който всички останали жители на непознати страни, няма да бъдат допускани. Министър-председателят на Шлезвиг Холщайн Даниел Гюнтер е декларирал, че от 06:00 ч. на 16.03.2020 година се затваря и границата с Дания, само че това няма да се отнася за участниците в локалния местен трафик и товарния превоз.
За туристи се затварят и островите в Северно и Балтийско море - Силт, Амрун, Фьор, Фемарн, както и полуостров Нордщранд.
От 12.00 ч. на 14 март 2020 година Дания затвори границите си до 13 април с.г.Датските жители ще бъдат допускани когато и да е на територията на Дания. Допускани ще бъдат и чужденците, които обитават, работят или учат в Дания, доставят или взимат артикули в/от Дания, посещават съществено болен собствен родственик в Дания, имат право на избран режим на персонални контакти сред родител и дете (напр. след развод) и други Изчерпателен лист с всички основателни прични за допускане в страната е наличен на https://politi.dk/coronavirus-i-danmark/indrejserestriktioner и https://www.cph.dk/flyinformation/indrejserestriktioner-i-lufthavnen.
Пътниците, идващи на летище Копенхаген, които непосредствено не престават към Швеция с трен или автомобил, могат да бъдат пропускани в Дания.
В Дания обаче няма да бъдат допускани жители, идващи от Швеция, които имат билет за пътешестване с полет от летище Копенхаген, в случай че те нямат основателна причина за влизането си на територията на Дания.Според известието на управляващите може да последва отчасти или изцяло преустановяване на активността на въздушния, морския и сухопътния превоз, с цел да се спре разпространяването на вируса.
Кой е безвредният маршрут дасе приберете в България? Има българи, които сега потеглят от Германия, Испания и Франция. През Австрия, Унгария, Румъния - това е отвореният сега кулоар, през който българите могат да се приберат в България. Това сподели пред btv Петко Дойков, зам.-министър на външните работи.
Пристигащите от страни със степен на риска „ оранжев “ (в това число България) се приканват да останат у дома в границите на 14 дни. карантина
Сръбското държавно управление стегна ограниченията за влизане на територията на Сърбия на всички Граничен контролно-пропусквателен пункт. Ограничи всеобщите събирания в затворени пространства до 50 души (до момента не се разрешаваха такива с над 100 души). Призова популацията над 65-годишна възраст да си остане по домовете, защото това е най-уязвимата група от обществото. Постави възбрана за увеличение на цените на санитарните материали и медикаментите, главните хранителни артикули, защитното съоръжение и дезинфекционните средства.В свое изключително изявление сръбският президент Александър Вучич съобщи:
- Въз основа на член 200 алинея 5 от Конституцията на Република Сърбия (когато Народната скупщина не е в положение да се събере и заседава, решението вземат дружно министър-председателят, президентът и ръководителят на Народната скупщина) разгласявам изключително състояние на територията на цяла Република Сърбия от сегашния миг /20.18 ч. на 15.03.2020 г./;
- Ще забраним влизането в страната на всички други с изключение на на сръбските жители, както и поканените китайци. Всички останали жители (включително сръбските), даже да нямат признаци, ще бъдат подложени на 14-дневна карантина или самоизолация – в противоположен случай – незабавно до 3 години затвор. От огнищата на ковид, като Италия и Испания, самоузолацията би трябвало да е 28 дни.
От вечерта на 14.03.2020 година на турските Граничен контролно-пропусквателен пункт, в това число Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капъкуле ”, e разпоредено да не се позволяват да влизат в Турция жители на Германия, Австрия, Белгия, Дания, Франция, Нидерландия, Испания, Швейцария, и Норвегия, опитващи се да преминат както с леки коли и рейсове, по този начин и пеш. На Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капъкуле ” се позволяват да влязат в Турция жители на посочените страни единствено в случай че същите са влезнали в България преди 20.02.2020 г.Към момента български жители минават без проблем през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капъкуле ” от България към Турция, само че след надзор на температурата им и в случай, че не са с висока температура.
Забраната не се отнася за ТИР камионите, същите не престават да се пропущат в Турция, само че заради наложителното потребление на термокамери за надзор има доста закъснение в процеса на обработка и пропускливостта на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капъкуле ” за транспортните транспортни средства от България към Турция е сензитивно понижена.
: С Указ № 285 от 15 март т.г. на казахстанския държавен глава К.Ж. Токаев е оповестено изключително състояние на територията на Република Казахстан, което ще работи в интервала от 08:00 ч. на 16 март 2020 година до 07:00 ч. на 15 април 2020 година В интервала на деяние на изключителното състояние се вкарват следните ограничения и краткотрайни ограничавания:
1) усилване на ограниченията по запазване на публичния ред, отбрана на изключително значими държавни и стратегически, с необикновен режим, чувствителни и особено предпазени обекти, както и на обекти, осигуряващи жизнеспобността на популацията и действието на транспорта;
2) лимитира се действието на огромните търговски обекти;
3) стопира се активността на комерсиалните и развлекателните центрове, кина, театри, изложения и други обекти, където има скупчване на огромни групи хора;
4) въвеждане на карантина, осъществяване на огромни санитарни и противоепидемични ограничения, в това число с присъединяване на структурни звена на Министерството на защитата на Република Казахстан и органите на вътрешни работи, осъществяващи активност в региона на санитарно-епидемиологичното положение на населението;
5) не разрешава се провеждането на огромни спортни и други обществени мероприятия, както и на фамилни или възпоменателни събития;
6) откриват се ограничавания за влизане на територията на Република Казахстан, както и за излизане от нейната територия на всички типове транспортни средства, като се изключи личния състав на дипломатическата работа на Република Казахстан и на непознатите страни, както и на членове на делегации на интернационалните организации, пътуващи до Република Казахстан по покана на Министерството на външните работи на Република Казахстан.
Преустановено е провеждането на всеобщи обществени събития в столицата Мексико и щатите Керетаро, Юкатан и Мехико. Очаква се въвеждането на сходни ограничения в цялата страна. Великденската почивка на учащите в Мексико е изтеглена за 20 март. За период от две седмици след тази дата няма да се организират образователни занятия.При подозрения за съществуване на признаци жителите следва да се обадят на телефон 800-0044-800 (за територията на Мексико).Българските жители могат да се свържат 24 часа в денонощието с посолството в Мексико на телефони: +52 55 5596 3295 и +52 55 7907 1517.
Границата с Иран е затворена до края на март; Границата с Грузия е затворенa до 24 март. Преустановени са полетите от Баку до редица дестинации, в това число до Китай, Иран, Турция, Грузия, Париж, Берлин, Нур Султан, Актау, Алмаати.Предстои прекъсване на следните полети от самолетна компания АЗАЛ и от други компании:
- От 16 март-Баку-Ташкент (АЗАЛ и Узбек.авиолинии)и Баку-Лвов (АЗАЛ);
- От 17 март- Баку-Дубай, Баку-Казан, Баку-Минвод, Баку-Уфа- на АЗАЛ, Баку-Доха (Катарски авиолинии). От 17 март преустановяват полети и Air Arabia, Etihad, Fly Dubai по линиите Абу Даби-Баку, Дубай-Баку, Шарийа-Баку.
Преустановяват се и линиите Новосибирск-Баку (S7), Екатеринбург-Баку (Уралски авиолинии) и Сургут-Баку (Utair)
- От 18 март- Красноярск-Баку (IrAero)
- От 24 март- Баку-Ню Йорк.
Очаква се преустановяването и на линията Баку-Будапеща (Wizz Air).
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР