Нова идея от лидера на ВМРО и вицепремиер в кабинета

...
Нова идея от лидера на ВМРО и вицепремиер в кабинета
Коментари Харесай

Каракачанов предлага референдум за Конституцията



Нова концепция от водача на Вътрешна македонска революционна организация и вицепремиер в кабинета на ГЕРБ Красимир Каракачанов – референдум за всички промени, които се оферират в Конституцията. Предложението си разгласи самият той и не скри възмущението си, че ГЕРБ към момента не са декларирали дали одобряват текстовете на „ воеводите “ за главния закон.

Позицията ми за Конституцията е ясна, тя е още преди две седмици. Ние сме декларирали 6 хрумвания и оферти, които считаме, че са фундаментални, сподели военният министър, който участва на откриването на образователната година във Военна академия „ Георги С. Раковски “.

Нашите оферти са фундаментални и ние сме декларирали нашата позиция - в случай че ще се трансформира Конституцията, тя би трябвало да се трансформира световно. И бихме подкрепили един план, в който са заложени нашите оферти, сподели Каракачанов.

Колкото до това дали са ги приели съдружните им сътрудници от ГЕРБ, той съобщи, че откакто са ги оповестили не са имали от този момент съдружна среща. И добави, че се надява скоро да има такава, както и че към този момент чул, че от ГЕРБ не са доста склонни да одобряват. Но аз не разбирам причините им, акцентира вицепремиерът.

Единственият компромис, който могат да създадат от Вътрешна македонска революционна организация е да се направи референдум освен по нашите оферти, по всички оферти в Конституцията. Тогава ще видите какво избират хората и чак тогава дружно, в случай че ще се вършат избори изобщо за Велико Народно заседание, да се направи референдум. А не на следващия ден в едно бъдещо Велико Народно заседание да се трансформира Конституцията съгласно политическата обстановка, е тезата на Каракачанов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР