Нова гонка между полицаи и гррупа мигранти по чудо се

...
Нова гонка между полицаи и гррупа мигранти по чудо се
Коментари Харесай

Нова гонка между полацаи и мигранти в Бургас по чудо мина без жертви

Нова гонка сред служители на реда и гррупа мигранти по знамение се размина без жертви в Бургас. Бегълците - мароканци, бяха задържани в центъра на морския град, откакто управлявания от сириец автомобил се блъсна в паркирана кола.

Около 20.00 ч. в региона след с. Дебелт чиновници от жандармерията забелязали лек автомобил със софийска регистрация, в който влезнали няколко индивида, споделя БГНЕС. Подали са сигнал за прекъсване на автомобила, само че лидерът му нараснал скоростта и след прекосяване през к-с “Меден рудник ” – и улиците “Тодор Александров ” - “Иван Вазов ” - “Христо Ботев ”, при ляв завой по “Сан Стефано ” - “Гладстон ”, в региона на кръстовището с ул. “Иван Шишман ” се блъснал в паркиран празен лек автомобил. 

По време на преследването към патрула на жандармерията се включили и екипи от градските ръководства. След пътния случай от купето на колата са излезли, разбягвайки се в разнообразни направления, общо осем мъже, седем от които са арестувани. 

Установено е, че лидер на автомобила е 44-годишен мъж от сирийски генезис, показал британски документ за идентичност, а транспортираните от него мъже са мароканци. Последният от мигрантите се търси сега от полицейските чиновници.

Часове по-рано пък стана ясно, че основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров и заместникът Станимир Станев подават оставка. Това се разбра на брифинг пред болничното заведение, в която е служителят на реда, който пострада тежко след злополука с бус с мигранти по-рано сутринта.

" Днес аз и сътрудника Станимир Станев (б.р. - заместникът на Тодоров) подаваме оставка пред министъра. Но в действителност е назрял моментът законодателната власт да си каже думата. Крайно време е за законодатени решения, които да покажат защита на нашите  служители на реда, които са на пътя и стопират с иск за живота и здравето с имигранти ", сподели Тодоров. 

" Всеки ден служителите на реда с телата си стопират мигрантската вълна. Крайно време е за законодателни промени, които да им оказват помощ. Законодателствното сега е доста демократично. При такова законодателство, което насърчава този тип бизнес, няма по какъв начин резултатите да са разнообразни. Ние обучихме сътрудниците, снаряжихме ги, само че би трябвало законодателната власт да покаже, че ще пази служителите на реда ", съобщи още подалият оставка основен секретар. 



Той даде образец, че от над 4000 формирани досъдебни производства за трафик на хора през миналата година, половината са завършили с неоправдателни присъди, само че ефикасните са единствено 158.

" И дано съдът и прокуратурата, разглеждайки тези каузи, да са изключително деликатни, че осъждайки тези хора на санкция, те още веднъж се връщат и се изправят против сътрудниците ", сподели още Тодоров.

Полицейският служител бе ранен тежко в София след гонка на бус с мигранти . Инцидентът стана малко след 7 часа тази заран, в региона на " Цариградско шосе " - под детелината за Казичене, в посока София.

Бусът с мигранти е излязъл на Околовръстното шосе от автомагистрала " Тракия " и там е почнало преследването от полицията. С идеята да бъдат спрени нелегалните имигранти, микробус на жандармерията е бил на пътя им. Водачът обаче не е спрял и се блъснал съвсем челно в полицейското превозно средство.

След конфликта полицейският бус е съвсем погубен - строшен челен мост, смачкани ламарини, строшено предно стъкло.



Тежко раненият служител на реда е откаран в болница " Св. Анна ". Той е на 51 години, в безсъзнание е. Информацията от болницата е, че е с тежка черепно-мозъчна контузия и има заплаха за живота му. Веднага е почнала незабавна интервенция.

Ранени са и трима мигранти, единият от тях (20-годишен) е с тежка контузия на главата. Те също са откарани в " Св.Анна ". Вече е открито, че всичките са от сирийски генезис. В болница за обзор е откаран и водачът на буса с мигрантите, който е българин.

Във ВМА също има настанен един потърпевш, само че към този момент не се оповестява дали е от чиновниците на реда.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР