Нова година е празникът, който традиционно свързваме с консумацията на

...
Нова година е празникът, който традиционно свързваме с консумацията на
Коментари Харесай

Taste of Diamonds, Armand de Brignac и най-скъпите бутилки шампанско в света

Нова година е празникът, който обичайно свързваме с потреблението на шампанско. Тостът тъкмо в среднощ с пенливото вино е наложителен за изпращането на остарялата и посрещането на новата година.

Докато ние евентуално не обръщаме изключително внимание на бутилката, която ще изберем за случая, то някои колекционери са подготвени да платят големи суми, с цел да могат да се похвалят с неповторими типове в сбирката си. Ето кои са най-скъпите типове шампанско.

1. Taste of Diamonds

Това шампанско годишна продукция 2013 година за следващ път държи върха за най-скъпа бутилка с цена от 2.07 милиона $. То е примес от сортовете Grand Cru Chardonnay Pinot Noir и Pinot Meunier. Притежава плодов, ободрителен усет, с лек свършек.

Но освен пенливата течност е неповторима сама по себе си, а и бутилката, в която се продава. Тя е украсена с плочка 18-каратово злато под формата на елмаз, както и с същински 19-каратов елмаз по средата.

Бутилката е дело на Александър Амосу, който се занимава професионално с персонализиране на всевъзможни първокласни джаджи и всичко, излязло от неговите ръце, елементарно може да се назова уникат. И като подобен, има съответната цена. А положителната вест е, че същото това шампанско се предлага и в елементарна бутилка за много по-скромната цена от 210 $.

2. Armand de Brignac Rose 30-Liter Midas

И това шампанско е годишна продукция 2013 година Цената на една бутилка е 275 хиляди $. А най-внушителното в тази напитка е нейното количество - цели 30 литра, които се равняват на към 40 общоприети бутилки.

Компанията Armand de Brignac е благосъстоятелност на рапъра Jay-Z, а розето, което няма аналог с тези размери, е повече от уместно за същински щури празненства.

3. Armand de Brignac 15-Liter

По-малкият брат на 30-литровото розе е годишна продукция 2011 година и идва в златна бутилка. То е много по-разпространено по нощните заведения в най-луксозните празненство дестинации, като Дубай и Монте Карло, макар цената си от 90 хиляди $.

4. Dom Perignon Rose Gold Methuselah

Една класика от 1996 година, от която са продадени едвам 35 бутилки, всяка от тях на стойност 49 хиляди $. Бутилката е шестлитрова, покрита е с розово злато и е същинско произведение на изкуството. А течността в нея има опушени акценти, корав и изострен свършек, написа Finances Online.

5. Juglar Cuvee

Тази същинска алкохолна светиня от 1920 година намира мястото си в класацията, макар че типът й е всичко друго, само че не и блестящ и първокласен. Това обаче я прави още по-привлекателна и дефинира цената от 43 500 $ за една бутилка.

Вместо с диаманти и злато, бутилките са " инкрустирани " по натурален метод с водорасли и дребни миди. Шампанското прекарва бутилирани десетилетия на дъното на морето след потъването на кораба, който ги придвижва. А след откриването им са продадени на търг на колекционери. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР