Нова гледна точка се появи относно хоспитализацията на служебния здравен

...
Нова гледна точка се появи относно хоспитализацията на служебния здравен
Коментари Харесай

Д-р Каменова от Пирогов: Пред очите ми подписа декларации за хоспитализация

Нова позиция се появи по отношение на хоспитализацията на служебния здравен министър Стойчо Кацаров в „ Пирогов “. Цитирана от bTV, доктор Христина Каменова от незабавната болница описа, че на 23 януари той е бил изпратен при нея за обзор от началника на Клиниката по вътрешни заболявания доцент Петър Атанасов. По думите ѝ той е бил дружно със своята брачна половинка.

"Нетърпеливо изчакаха своето влизане, на пациента му беше направено ЕКГ, бяха му взети всички нужни кръвни проучвания и беше изпратен да му се направи скенер на бял дроб. Собственоръчно, пред моите очи, той подписа всичките наложителни заявления за хоспитализация “, изясни доктор Каменова.

По-рано през днешния ден Стойчо Кацаров още веднъж отхвърли, че е приет в болница в „ Пирогов “ в края на януари. По думите му е бил на надзорен обзор. Той сподели документи, за които твърди, че са с подправен автограф, само че призна, че е подписвал заявления за осведомено единодушие.

Според него такива документи се подписват при проучвания, освен при хоспитализация, както настояват от столичната болница.

„ Това бяха заявления за хоспитализация, той ги подписа собственоръчно пред мен. Нека потвърди по какъв метод различен е подписал неговите документи. Дали пациентът ще остане на легло – това преценя нашият шеф според от общото му положение “, изясни доктор Каменова.

Тя добави, че било е взето решение Кацаров да остане на „ домашно лекуване “ и по негово предпочитание не е бил приет в болница. Документ за това обаче липсва. Д-р Каменова добави, че той е минал през регистратурата, където е била чекирана персоналната му карта.

„ Емоционална съм, желая да защитя и „ Пирогов “, и моето име. Той сподели заявления по малкия екран, които съдържат моето име, което е нелегално и погрешно. Както е зачеркната неговия адрес, по този начин трябваше да е зачеркнато и моето име – до доказване дали има неточност “, изясни тя. Д-р Каменова беше безапелационна – „ Пирогов “ не фалшифицира документи, а се грижи за своите пациенти.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР