Нова детска площадка ще бъде изградена пред читалище Георги Търнев“

...
Нова детска площадка ще бъде изградена пред читалище Георги Търнев“
Коментари Харесай

Обновяват 40-годишна детска площадка в „Кършияка“

Нова детска площадка ще бъде построена пред читалище „ Георги Търнев “ в регион „ Северен “. Тя ще е на мястото на една от най-старите площадки в кв. „ Кършияка “, съвсем връстник на близкия блок, издигнат в края на 70-те години на предишния век, добил  известност като „ белият гълъб “.

До скоро там имаше счупена пързалка и две рискови люлки, както и ръждясал железен глобус. Служители на Оперативна програма “Градини и паркове “ демонтираха за по-малко от час старите железарии, видя кореспондент на " Марица ". Остана да се вдигне единствено пясъчникът, който години наред е тоалетна за кучета и котки.



От кметството на „ Северен “ увериха, че детската площадка ще стане неузнаваема. До края на тази година ще бъдат инсталирани нови уреди, предопределени за деца от разнообразни възрасти, ще се постави безвредна настилка, а пейките ще се възобновят. Ако останат средства, на част от тревната повърхност към детския ъгъл, ще се засадят цветя. Иначе хората от блока,  са разкрасили  района с широколистни дървесни типове и люлякови шубраци.

Живеещите с дребни деца наоколо са удовлетворени, че децата им ще могат да играят на безвредно място. Иначе най-близките там детски площадки са ситуирани в прилежащите заведения, само че с цел да се употребяват, би трябвало да има и консумация. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР