Нова атракция, посветена наБийтълс“, може да бъде построена в крайбрежната

...
Нова атракция, посветена наБийтълс“, може да бъде построена в крайбрежната
Коментари Харесай

В Ливърпул не са сигурни дали им е нужна нова „Бийтълс“ атракция

Нова атракция, отдадена на„ Бийтълс “, може да бъде издигната в крайбрежната част на Ливърпул, откакто финансовият министър Риши Сунак даде обещание спомагателни до 2 милиона английски лири в градския бюджет за 2021 година Парите ще разрешат на администрацията на града да създаде бизнес аргументация за атракцията.

Предложението обаче провокира реакция и от тези, които считат, че тези пари могат да бъдат изразходвани по-добре. Градът към този момент може да се похвали с туристически дестинации като „ Историята на Бийтълс “, „ Кавърн клуб “ и Ливърпулския музей на „ Бийтълс “.

Според кмета Стив Ротерам препоръчаната атракция ще бъде " световно значимо " и " вълнуващо въвличащо прекарване, което ще има капацитета да се трансформира в необикновено значима туристическа забележителност, за разлика от всичко, което се предлага на други места по света “, споделя той пред Liverpool Echo.

Съобщението беше приветствано от министъра на културата Надин Дорис, родом от Ливърпул, с обява в Twitter, изпъстрена с препратки към шлагерите на великата група.

Oh! Darling. The government has Come Together to invest £2 million into a major new Beatles attraction. With a Little Help from My Friends at @hmtreasury and taxpayers support, we're getting the waterfront development in Liverpool going. That's something to Twist and Shout about. pic.twitter.com/kizHhhO6wp
— Nadine Dorries (@NadineDorries) October 27, 2021
Според политическия редактор на Echo новината е предиздвикала мнозина в града да се запитат дали Ливърпул в действителност има потребност от още „ Бийтълс “ места, до момента в който доста фамилии се борят с бедността, а останалият без пари градски съвет би трябвало да пести.

Сред към този момент съществуващите места за поклонения на „ Бийтълс “ са домовете от детството на сър Пол Маккартни и Джон Ленън, които са непокътнати от Националния концерн за просвета, а през 2019 година отвори порти за гости Strawberry Fields (Ягодовите поля) – някогашният детски дом на Армията на спасението, за което Ленън написа една от най-хубавите песни ва четворката. Крайбрежната улица на Ливърпул също предлага музикална разходка, отдадена на английската музика (а освен на „ Бийтълс “) под името British Music Experience.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от John Lennon (@johnlennon)

Клеър Хамилтън, политически кореспондент на Би Би Си за Мърсисайд, напомня, че Ливърпул беше градът, който събори The Cavern — клуба, от който стартира известността на „ Бийтълс “, тъй че в този момент като че ли се пробва да компенсира грешките от предишното и да осребри връзката си с групата през десетилетията.

С днешна дата в града има скулптури на Бийтълс, музеи, обиколки и родни места за посещаване. Може ли градът да поеме повече? Обикновените жители може и да не се вълнуват от нови забележителности, свързани с „ Бийтълс “, само че те не са за тях, а за туристите.

Добрата вест е, че до момента в който политиците спорят, „ Бийтълс “ означиха завърщане в класациите. Петдесет и една години след първия път албумът Let It Be още веднъж е в Billboard 200, където влиза под номер 5 с първокласното си, особено издание от 15 октомври. През лятото на 1970 година Let It Be се задържа цели четири седмици на върха на Billboard 200 и е един от рекордните 19 албума №1 за групата. В актуалното му специфичното издание са включени доста и разнообразни неиздадени до момента разновидности и песни.

 
Неизлъчвани изявленията с Джон Ленън ще бъдат изложени на търг
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР