Нов зам.-министър влезе в екипа на Асена Сербезова - Невена

...
Нов зам.-министър влезе в екипа на Асена Сербезова - Невена
Коментари Харесай

Фармацевтичният сектор ще има втори представител в управлението на МЗ

Нов зам.-министър влезе в екипа на Асена Сербезова - Невена Цанкова. Тя бе назначена през днешния ден от премиера Кирил Петков. Във визитката й, качена на уеб страницата на здравното министерство, написа, че през последните 4 години е била член на Съвета на шефовете на водеща фармацевтична компания. Менажирала е администрацията и публичните поръчки в същата компания. Самата Сербезова също бе представител на фармацевтичния отрасъл преди да стане министър.

Практически Цанкова влиза на мястото на освободения през март зам.-министър Георги Йорданов. Той бе от квотата на Българска социалистическа партия.

По обучение Цанкова е икономист - магистър по макроикономика от УНСС и магистър по финансов мениджмънт от Стопанската академия в Свищов. Притежава спомагателни квалификации като вътрешен инспектор на системи за ръководство на качеството, както и в региона на ръководството на планове и публичните поръчки. Владее британски език.  През първата половина на 2014 година е била ръководител на Съвета на шефовете на Балнеологичен център „ Камена “ ЕАД.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР