Нов вариант на песента Заклинание, спечелила трета награда на фестивала

...
Нов вариант на песента Заклинание, спечелила трета награда на фестивала
Коментари Харесай

Песента на Петър Чернев Заклинание излезе в нов аранжимент и клип

Нов вид на песента " Заклинание ", спечелила трета премия на фестивала " Златният Орфей " през 1975 година, бе показан по случай 80 години от рождението на Петър Чернев - прочут поп артист и композитор (1943-1992), научи ДУМА от Гергана Владимирова, специалист маркетинг на " Орфей мюзик ". Това е една от емблематичните песни на Петър Чернев, заради която почитателите му дават името " Пешо Мъката ".
" Заклинание " на Петър Чернев е безконечен шлагер в българската музика, само че този път се завръща в напълно нов аранжимент - акустичен шрайх, пиано и кахон. Изпълнението е цялостно с страст и психика, сливащи се в хармонията на гласовете на самия Петър Чернев и неговата надарена щерка Яна Чернева. Баща и щерка пресъздават " Заклинание " с нова страст и деликатност, които се допълват отлично и придвижват слушателите в свят на страсти и фантазии. Този нов аранжимент придава на песента прохлада и новост, като резервира нейната сърцераздирателна същина, а осъществяването демонстрира силата на музиката да сплотява поколенията и културните полезности.
Музиката на " Заклинание " е на Петър Чернев, текст Миряна Башева, аранжимент Алекс Нушев/D&GH, звукозапис и мастеринг - студио ANP, видеоклип - режисьор/оператор Николай Скерлев/D&GH, продукция - D&GH (Ди енд Джи Ейч), септември 2023 година
Яна е родена в София. Нейни родители са известният естраден артист и композитор Петър Чернев и Дора Чернева. Яна за първи път стъпва на сцена на 4-годишна възраст, когато татко й я предизвиква да изпее ария пред аудитория. Позната e от дребния екран на децата и младежите от нейното потомство като водещата на телевизионната графа по Българска национална телевизия " Децата в музиката ". Любопитно е, че посетител в предаването й е бил Влади Ампов-Графа - също младеж по това време. Българска национална телевизия записва видеоклип на песента " Ваканция ", изпълнена от Яна Чернева и Митко Рупчев.
От дребна Яна свири на пиано и пее, в началните класове в музикалното учебно заведение в Брегенц, Австрия, а по-късно взема частни уроци при вокалния възпитател - през днешния ден проф. доктор Стефка Оникян. Завършва Виенския университет със компетентност " Театрални, кино и медийни науки ", практикува в Ню Йорк като кореспондент, отразяващ мюзикълите на Бродуей. Яна работи и живее със фамилията си в Съединени американски щати и постоянно пътува до България.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР