Нов трик пробутват търговците от бутиците за дрехи, най-вече в

...
Нов трик пробутват търговците от бутиците за дрехи, най-вече в
Коментари Харесай

Айде нов тарикатлък: Пробутват блузи и рокли без размер, стават за лилипути

Нов трик пробутват търговците от бутиците за облекла, най-много в малко посещаваните и незаредени с всички размери дрехи. Продавачките пробват да подхлъзват най-напористите клиентки и да ги зарибят да купят нещо по най-нелепия метод. Жените изясняват на кандидат-купувачите, че определената от тях дреха няма размер, с цел да не се откажат, в случай че им се види дребна. 

Ако дамите се загледат по някой от моделите,  продавачките незабавно скачат с нервна покана: „ Тази дрешка е таман за вас, доста ще ви отива. ”, макар че облеклото очевидно не дава отговор на „ габаритите ” на клиента.

Ако дрехата наподобява очевидно дребна и на щендера няма по-голяма, която да е по мярка на клиентката, продавачката дава безумното пояснение, че въпросните модели са без размер. „ Те нямат размер, тази ще ви стане сигурно ”, хитруват по най-смешния метод закъсалите търговки.

Ако клиентката се окаже по-наивна и изкушена да вземе дрешката без да опитва, или пък пробна няма, огромното отчаяние идва у дома, след покупката. 

Проблемът е, че процедура в родните магазини е да се продават дребни номера дрешки, пригодени за дребните китайци, само че не и за едрите българи. 

Въпросните дрехи имат странна номерация, в множеството случаи неразгадаема за редовия клиент. Най-често огромни размери просто липсват и търговците, с цел да пробутат стоката, изясняват, че и дребният размер става, защото дрехата се отпуска и разтяга.

„ Това са обикновени похвати на търговците, с цел да прикрият неналичието на доставяне с цялостния набор от размери облеклата си, или пък просто бързо продават огромните и гледат да пробутат и най-малкия и рядко издирван размер. ”, ядосват се прецакани купувачи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР